~♥~ STALKERS ~♥~

Wednesday, August 17, 2011

@}--- TGI Friday's ft. Old Town White Coffee

 Cak cak cak
hehehe...pagi tadi baru pestime buat Wordless Wednesday,
alih-alih now up entry panjang berjela.
Ahhh tak kira tak kira...nak story mory the morning glory gak.

Semalam berhajat nak berbuka di Nando's, atas permintaan teman.
Tapi tau² je laa kat Alamanda tu, tak pernahnya kosong kalau time² bulan pose ni.
Semua tempat FULL BOOKED!
Tengahari semalam ada call Nando's nak wat booking, diorg lak kata tak amik booking. 
Semua kene walked-in.
Kalau dah walked-in kol 6.45 p.m. tu memang harapan laa nak dpt tempat.
Ntah dari mana manusia segala tu...eh korang tak reti nak berbuka kat umah ke hah??!
kikikikiki
Sian kitorang taw.

Takpe²...lepas tawaf segala tempat makan, last-last TGI je ada kosong.
Cantekkkkk...!
Asalkan aku tak kene tapaw air kotak dulu wat buka puase, pastu meleleh² ayaq liuq tengok org makan sementara tunggu que, aku rela menempatkan diri di TGI ni walaupun semalam bukan Friday.


Mari tengok ape aku melantak semalam...




 Kat TGI ni ada buat buffet juga.
Secara percuma lagi.
Tapi buffet utk salad, kuih muih, sup, french toast and kurma.
hehehe...ni diorg sediakan utk pelanggan berbuka dulu kalau order lambat sampai.
At least takde laa korang melangut, merungut dan memberontak sebab dah  lapar gila tapi makanan tak sampai-sampai.
So sila laa pi senduk ape yang ada tu untuk kudap-kudap.



 Kurma + Popiah

Kurma tu biasa je, popiah tu yang sodap.
Cicah plak ngan sos Heinz.
Mantop!



Garlic French Toast + Keropok Udang

Teman kata garlic french toast ni paling sedap.
Sedap la juga sebab garing gila.





Chicken Soup
Ada french toast haruslah ada sup kan?
Sup dia pun sodap.
Secukup rasa jek...siap ada rasa pedas.
Macam dah siap-siap buh cili dalam tu.






 Salad + Kerabu Mangga

Haku memang ketagih nak makan sayur.
Macam dah lama aku tak makan sayur...so salad ni paling membukit aku amik.
Tetiba leh terselit kerabu mangga dalam TGI ek.
Macam pelik.
Tapi siyes sodap.




 
Chicken and Shrimp Diablo Pasta
Ni main menu teman.
Banyak gila udang dia.
Ayam pun sama.
Tapi sos pasta tu kurang kick ar...



Sizzling Chicken and Cheese
Ni memang feberet menu kalau kat TGI.
Chicken breast cicah ngan sizzling cheese.
Super nyummy uols...



 Giler banyak makan.
Sampai senak pewot memasing.
Tapi hasil memang tidak mendukacitakan.
See see...
I told u...tak baek membazir.
Ni dalam usaha aku menghabiskan Watermelon Juice aku hingga ke titisan akhir!
Slurrrrrppp...



 Kisah makan tak habis di situ ye teman-teman.
Memalam ade plak kawan ajak pi supper sambil borak².
Hoyeahhhh...memang haku soooka!
Tapi kawan tak mo lepak mamak.
Dalam Putrajaya ni mane tempat nak lepas selain mamak lepas kol 10:30 p.m.?
Ce citer kat aku kat mane?
Tak hado kan?
Kesian taw.....


Maka dengan sepantas kancilnya kitorang ke Cyberjaya.
'Jom lepak Old Town...!'
Okeh tu ayat kawan, lantas berlegar-legar dalam kapla dua menu feberet nih.


Old Town White Coffee with Hazelnut



Double Kaya and Butter Toast


 hahahhaa....giler kenyang!
Sampai ke sahur tak makan dah.
Cukup sekadar segelas air dan dua biji kurma.
Btw, thanks guys.
You're rock!!!


p/s :: Tak sabar tunggu hari Jumaat ni. Special date with sumbody.....ahhhh cepatlah jam berputar.
 


Thanks for singgah dan membaca...



4 Crappers:

Princess Feyqa said...

sedapnyee, tgk time tga berpuasa ni dugaan btol hehe

Rose Emely said...

feyqa...

hahaa opkos laa. lagi2 tengahari.
kompom2 pewot bergolakkk

Fyda Rahim said...

kerabu mangga kat TGIF? ouh kat mando je kot.. lg2 ramai org malayu kot.. cam lwk plak kerabu mgga msk TGIF. hihihi

Rose Emely said...

fedot..

hahaha kan kan?
aku pun cam pelik.
siap berkerut2 muka semlm duk rasa betul ke mangga or epal hijau.
at last...kompom mangga.
tapi sodap dowh!

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...