~♥~ STALKERS ~♥~

Tuesday, November 19, 2013

@}--- Donut...Donut...Donut...!


Semalam punya cerita...

Al-kisahnya dah lama aku duk terbayang-bayang kenikmatan dan kegebuan donut bersalut gula.
Malam kelmarin...tatkala bersendirian kat rumah, makin menjadi-jadi pula tahap cravingnya...huk huk huk

Dipendekkan cerita, semalam aku halfday sebab kepala ting tong gila.
Asas kejadian migrain menggila semalam sebab hari ahad aku sedut air coffee 4 sedutan...arghhhh stress aku. Langsung tak boleh amik cafein...
So kepulangan setengah hari diambil kesempatan dengan mencari J.Co Donut.
Hoihhhh....nikmat gila makan donut!!!

Aku rasa lebih setahun dah kot tak makan donut comei-comei ni...so semalam berjaya lepaskan gian.
Yeayyyy.....terima kasih Incek Somi sebab tolong hantar pi beli donut...hiks.
Tetiba rasa macam tak cukup plak donut 6 biji nih... :)


Motif cerita: Sengaja nak gi beli donut sebab laluan ke bandar tu lalu depan Villa Nabila. Hahaha kepochi juga ngan Villa Nabila tu. Tapi lalu jek....takde laa sampai benti nak masuk tengok apejadah dalam vila tu..



Thanks for singgah dan membaca...
 

Thursday, November 14, 2013

@}--- Black Pepper Marinade

Salam...

Hai hai hai....Ari ni nak canang satu produk masakan.
Instant BlackPepper Marinade keluaran Saraspice, Lembaga Lada Malaysia atau pun lebih dikenali dengan nama Malaysian Pepper Board (MPB).
MPB adalah satu jabatan dibawah Kementerian Komoditi dan Asas Tani.
Produk ni belum ada dipasaran....so sesiapa yang beli dulu, sangatlah bertuah... :)


Siapa-siapa berminat boleh PM kita nak order ye.

1 paket = RM5.00
1 kotak (15 peket) = RM60

Harga adalah TIDAK TERMASUK kos pos.

Super senang dan lazat.
1 peket boleh guna untuk 500gm - 1kg ayam/daging
Tak perlu tambah apa-apa dah....tapi untuk impact yang lebih sedap, perapkan bersama mayonese.


 1st chicken grilled with blackpepper marinade...
Sedap.....sekali rasa, hari2 suami mintak buat chicken grilled.


Untuk mereka yang berdiet, guna isi ayam untuk buat nugget.
Pun boleh guna blackpepper marinade ni, campur dalam isi ayam, cetak dan bakar or goreng.


Then saya bakar daging pulak...
Sesi mengabiskan daging korban kaedahnya....hehehe
Perap daging ni ngan blackpepper marinade sejam....grill atas pan
Ohoi....ala-ala makan kat tenpayaki gitu.
Liat-liat sikit....tapi lazat!


Paling mudah digunakan ketika kita kesuntukan masa. Tak sempat nak prepare bahan-bahan...BlackPepper Marinade ni laa penyelamat. Gaul-gaul pada lauk, perap sejam, terus bakar or goreng.
Settled!!!
Nak beli untuk buat BBQ pun lagi bagus....especially yang merancang family day...


So for those yang nak order sila hubungi saya yer....

H/Phone: 012-3041107 (Rose Emely)
Email: rose_emely@yahoo.com
 
1 paket = RM5.00
1 kotak (15 peket) = RM60

Harga adalah TIDAK TERMASUK kos pos.

p/s: Dealer dialu-alukan. Sesiapa berminat boleh contact saya terus yer.



Thanks for singgah dan membaca...
 

Thursday, November 7, 2013

@}--- Fuhh fuhh fuhhh.....

Assalamualaikum w.b.t.

Mari kita mulakan...
Sesi mengibas habuk habuk habukkkk...
Setengah jam kemudian....
Sesi memotong lalang dan rumput rampai...

 Hoihhh lama gila tak update blog.
Reason adalah kebizian yang tak tertanggung.
Itu yang tersurat....
Yang tersiratnya adalah MALAS.

Okeh cukup untuk permulaan....sambung esok lusa tulat.
Tu pun kalo rajin....hik hik hik
 
Thanks for singgah dan membaca...
 

Tuesday, June 4, 2013

@}--- Kaedah merajuk yang berhasil


Step 1 : Buat perangai memalam hari

|
|
V

Respone : Dia buat tak tau

|
|
V

Step 2 : Merajuk merajuk yang mintak di pujuk masa nak pegi keje

|
|
V

Response : Dia tengokkan aje

|
|
V
Step 3 : Buat drama dalam message masa kat opis

|
|
V

Response : Dia jawab..... (yes yes...jerat dah mengena)

|
|
V

Step 4 : Ayat drama seterusnya haruslah yang tangkap leleh....

|
|
V

Response : Balik keje terus dapat.....

hamek kawwww!!!
Bapak ketam masak lemak nenas dengan mango jus dah terhidang


Takde dah nak merajuk-rajuk
Mengadap tak hengat donia
Heavennnnnn.....
 
 
Mekaseh sayang....
Sedap abang masak.
Len kali kalo merajuk, masak udang pulak eh.
hahahaha




Thanks for singgah dan membaca...

 

Wednesday, May 22, 2013

@}--- Fast and Furious 6

 

Hoyeahhhh....my hero is coming back!!!
Tak sabar nak tengok favourite movie ni kuar....
Tapi hakikatnya, bukan boleh tengok sharp on 23rd Mei ni pun....
Kompem kene tunggu weekend or another next weekday...huhuhu Incek Somi kijer lor!!!
 

 Ohhhh rasa macam tak boleh tidorrrrrrr....
Eh aku tak pasti laa pulak aku ni minat cerita ni atau minat Van Diesel yang sebenar-benarnya???
Masakkkk arr pasni kene sound ngan Incek Somi lagi...tak habis-habis suruh dia fitkan body macam Van Diesel...hahaa lama-lama makan penampor aku nih!!
Apa-apa pun...Fast and Furious tak pernah mengecewakan.
Jalan cerita memang superb...
DVD FF yang lama pun asik laaa aku ulang tayangggg...!

Btw....aku dapat tau, kawan aku dah siap download online cerita ni.
Ni mesti cinema record nih...
Ermmm sesape yang nak terjah link movie Fast and Furious 6  tu boleh laa pi website 'zmovie'.
Direct link aku tak sure....sebab aku tak nak mencemarkan pemandangan aku dgn tengok cetak rompak.
wooot....wooot...woottt



See the muscles???
Arghhh aku soka aku sokaaaaa
Okeh malam ni boleh mimpi kan Van Diesel......laalalalala
Adiossss.....



Thanks for singgah dan membaca...

 

Tuesday, May 21, 2013

@}--- Udang Galah or Bukan Udang Galah

Phewwwww....lama tak hapdet blog eh.
Kebizian gitu.
Baru nak taip "blo..." jer...ada keje sampai.
Haishhh bz benor.

What ever it is....entry ni khas untuk customer yang masih contact untuk beli udang galah.
Mohon ampun beribu ampun....patik sudah tidak supply udang galah.
Muahahahaha...
Kesian uols nak makan udang galah pure dari sungai...tapi nak buat macam mana ek.
Supplier den dah tak sanggup nak supply.
And ada kala.....udang tu pun dah takde.

Maklum jelah....itu hasil sungai yang kita tak nampak jumlah sebenar kat dalam tu ada berapa juta ekor.
Kadangkala banyak, kadangkala bermusim, kadangkala memang sampai tak termakan.
Tapi barang kali juga, udang-udang itu mula merantau dan berhijrah ke kawasan yang lebih menarik kehidupan mereka.
Yang mampu membuatkan mereka membiak dengan lebih banyak.
So buat masa ni, supplier aku tak jumpa lagi port baru udang-udang tu.
Maaflaa ye tuan-tuan dan puan-puan yang masih contact tanya pasal udang.

Udang dah tak hadoooooo....


Yang hado...udang kat kedai ni je hah.
 


Yeszzzaaaaa...itu adalah udang butter.
Errrr...aku rasa ni bukan udang galah....kalo udang galah lagi besor-besor kepala dia kan.
Ni udang biasa kot yang memang bersaiz besar....
Or tak tau laaa....asalkan nama dia udang.
Hehehehee.....slurrrrrrpppp



Thanks for singgah dan membaca...

 

Friday, May 10, 2013

@}--- Dinner at Breeks


Bersempena Jumaat yang indah ni...jom share piccas yang indah jua.
Takda piccas yang lebih indah selain piccas makanan.
Haaaaa....kalau makin bolat jangan salahkan donia.
Salahkan mata dan mulut yang cepat cair dengan makanan....

Kisah berlaku Jumaat lepas.
Hahaha....dah seminggu perap cerita.
Lokasi adalah City Square Mall, JB....
Sebelum makan kat sini, ada moment majuk-majuk dulu...dah tahap nak makan penyepak, baru laaa caraaa nak makan sedap-sedap.
Kaedah memujuk gitu....

Layanzzzzz....


The main course...






Part of the drinks...



 The dessert...



So nyummy kan????
Tapi hakikatnya masuk sini sebab terpikat dengan weekday promotion...
Lamb shoulder RM14.90 include Ice Lemon Tea.
Fuhhh sape tak nak kan??? Laju-laju order...


Ni view dari seat kami...
Lokasi adalah open...tapi bukan open air sebab still dalam mall.
Cuma tak berdinding penuh...
So kalau ada orang lepak tepi pagar tingkat atas...boleh nampak korang ngah makan kat bawah tu...


Yeahhh itulah lokasi sebenar tempat duduk kami...si bolat oh si bolat!!!


 While waiting....snap snap snap


 Incek Somi order chicken grilled....


And this is mine....lamb shoulder...
oOHH nyummilicious...!!!


The end.....hahaha lazat weiii!!!
Last baru aku tau...Breeks ni satu syarikat ngan Seoul Garden.



 Total:

Chicken grilled - RM16.90
Lamb shoulder - RM14.90
(+) Taxes 16% = RM36.90

 Not bad haaaa!

 
Thanks for singgah dan membaca...
 

Thursday, May 9, 2013

@}--- Pink Canister


Abanggggg....nak dapur acenggini!!!
Fuhhh...doplohpatjam aku duk dapur jek...
Suweeeeeet mata memandang...hahaha
Well hari ni nak skodeng pasal canister pulak.
Tahu canister?
Tak tahu?
Kamu nampak rak sebelah kiri piccas tu...yang berbotol-botol kat rak tu?
Haaa itulah yang dinamakan canister.
Dipanggil CANister sebab ia berasaskan tin....tin sama ngan can.
Ada paham???

Tapi tak semua canister berasaskan tin...ada yang kaca, ada yang seramik, ada juga yang plastik.
So asas-asas yang lain ni aku tak pastilah dipanggil canister juga atau nama lain.
Nak mudah, kita panggil je canister yer kengkawan...

Persoalannya kat sini, kat mana aku nak cari canister yang pinky-pinky dan comel ini???

Okeh ini yang aku kategorikan sebagai Tin



 


 





Yang ni kategori ape hah?
Stainless steel ek??


 Yang ni pulak kaca dan seramik



 haaa kat mana ada jual???
Aku nak beliiiii....
Kalau vintage tu aku tau laaa banyak jual kat mana-mana home decor.
Tapi aku tak minat sangat ngan vintage...semak arrr banyak sangat rose.
Cukup-cukuplaa aku jadi Rose Emely tunggal....hihihi
To those yang tau kat mana ada jual...sila panjang-panjangkan info yek...
Metacehhhhh.....

Ehh kalo jumpe set macam ni haku tak nak tawwww!!!!
waakakakakakaaa

 
 

Thanks for singgah dan membaca...
 

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...