~♥~ STALKERS ~♥~

Wednesday, August 10, 2011

@}--- Kamar beradu sumber inspirasi...


Asik citer pasal makan-makan je bulan puasa ni kan.
Tak pasal-pasal kuwus pose.
haaa....ari ni jom kita share deco kamar beradu.
Manalaa tau ada kawan-kawan yang tengah fikir nak decor bilik.
Boleh laaa buat rujukan.
Maklum, dah nak raya ni kan.
Rezeki limpah ruah, boleh tukar set bilik sekali.
 
Picca picca ni sumer aku cilok dari tenet.
Lupe plak nak simpan link.
Anyway....thanks laa pada web decor tu.
Sungguh aku tertarik dan teruja.

First review, bilik tidur warna Hijau.

Yang ni tak nampak hijau sangat kan?
Nampak putih je lebih.
Sekadar cadar yang hijau.
Tapi kira cantik jugak.
English concept gitu.


Haaa...yang ni baru nampak hijau dia lebih.
Dengan kerusi bulat tu warna hijau muda.
Langsir.
Sarung bantal dengan cover lampu dari fabrik yang sama.
Kombinasi hijau dan coklat...memang cantik.
Aku suka!
Warna cadar pun smooth jek kan?
Romantik + Islamic gitew..
Ouchhh....I loike!




Second review, bilik tidur warna Pink.

Giler luas bilik dia kan?
Apesal laaa Ayahanda dan Mak Bonda tak nak buatkan aku bilik camni ek?
huhuhu....jeles seyhhh!



Yang ni plak English concept.
Putih ngan Pink plus biru muda sikit memang kombinasi terbaik.
Suka laa cermin pink kat dinding tu.
Mane nak cari ek?
Ikea ada jual tak?



Ni pic yang sama tapi dari sudut lain.
Suka juga lemari yang bercermin bulat bulat tuh
Sweet sangat.
Biasanya mat saleh...kalau decor umah rajin jek diorg cat balik perabut sedia ada tu kan?
Kompom lemari tu dia cat sendiri.
Kat kedai perabot mane de jual kombinasi kaler camtu kan?
Ke ada?
Ke aku yang tak tau?
Kesian.


Pink dan Hijau.
Cantik gak ek
Ni sesuai sape yang de anak dara dua orang.
Cute sangat.


Simple. Just nice.
Ini untuk anak remaja sesuai laa kan.
Siap dengan meja study.
Pink + Yellow.
Suka suka.


Kalau camni nak describe ape ek?
Tak menarik sangat laa kan?



Ok...the most feberet!
English concept.
Totally putih and pink.
Sempoi.
Siap ngan meja komputer yang amat menarik rekabentuknya kan?
Haku sokaaaaa!
Nak jugak bilik cenggini..... huhuuhu (T__T)



Third review, bilir tidur warna Purple.

Tak berapa nak purple arrr.
Tak mo bilik nih.
Tak feeling.
ekekeke...sker sker aku jek.



Haaa...yang ni nampak purple.
Tapi semuanya petak.
Terus rasa macam kene hentak.
Tapi kerusi purple yang petak tu cantek.
Mane mao cari ek?


Yang ni pilihan hati.
Luxury.
Macam sabun lux pun ade.
kikikiki
Sweet sangat.
Walaupun sekadar dinding yang kaler purple.
Purple dia menarik....
Kalau bersejuk-sejukkan dalam bilik ni....sure sehari suntuk tak kuar bilik.
kan? kan?
Nikmat!
hahahahhaa


Tu semua angan-angan yang entah bila boleh jadi kenyataan.
Untuk aku, kene beli umah dulu.
Baru boleh fikir decor.
Tapi sebelum beli rumah, kene kumpul duit dulu.
Mulai hari ni, kene menabung singgit sehari.
Sempat ke?


Sempat tak sempat, kene feeling feeling dari katil sedia ada.
Nak yang best best tak dapat.
Buat buat laa best apa yang ada.
kan? kan?
Hijau, pink, cekelet, putih.
Purple jer takde lagi.
Takpe, sampai seru nanti...aku tepek kaler purple plak.
Muahahaha....

psst...tak best tak best pun penah gak tido sampai terbabas tak pi kojer!





p/s :: Kat JB kawasan mane umah teres yang besar tapi murah ek? Sape ada info? Kasi roger plishhh...



Thanks for singgah dan membaca...




12 Crappers:

Fyda Rahim said...

mane kaler oren lysa? huh.. tp aku suke kaler ijo yg second tu.. sbb kaler pink aku x minat. purple ok lg.. tp mne kaler oren? ouh kne cr sndri eik? hahaha

Rose Emely said...

fedot...

aku dh tak jumpe link web page tu.
oren byk bilik budak...org dewasa tak hado.
pastu nak cari2 lagi dah tak jumpe web tu.
huhuhu

nnti aku review pasal dapur lak...
baru de kaler oren.

mawar (^_*) said...

suke katil yg bwh dia blh letak storage tu...jimat ruang n sngt kreatif =)

Rose Emely said...

aien...

kan kan? suweet giler.
mcm2 leh letak...tak laa sesak.
tapi aku lagi suka meja komputer yg kat sudut tu...

mawar (^_*) said...

betul tu...kemas je nmpk...
tetibe rase mcm nk wat mcm tu je..pink + purple (^_^) tapi aku baru lpas beli set cadar wane oren....adehhh

Rose Emely said...

Aien...

dlm web yg aku cilok picca ni ada gak konsep kale oren.
tapi tak dan nak cilok...
web tu dah tak tau kat ner
huhuhu
kalau tak leh wat rujukan kan?

mawar (^_*) said...

tua ar pasal....tp xpe..wane tu blh adjus...
yg aku nk tahu skrg, mana aku blh beli katil yg bawah tu blh ltak storage mcm pic no.4 & 5 tu ehh?

Rose Emely said...

aien...

ikea ikea....tak pun ko cari katil yg ada laci.laci diako buang...ganti ngan bakul2 comel tu.
hak hak hak

tak pun...gi arr survey kedai perabot.
mesti ada tunjuk katil2 yg english concept nih.
skang ni english concept kan byk melanda Malaysia...sure dah byk jual.

mawar (^_*) said...

last month dh g servey dkt kedai perabot tp xde jmpe...nk kene g tngk dkt ikea la plak =)

Rose Emely said...

chaiyok chaiyokkk...
semoga berjaya.

pstt..pst...katil tu kawen eh?

mawar (^_*) said...

tettt..... (^_^)

Anonymous said...

dont la saveur serait acerbe et desagreable, viagra sans ordonnance, citerons ici les principaux, aussi autorises pour recevoir des souscriptions, cialis lilly precio, la actitud de los defensores del poder se explica, non solo per essere molto piu sottili, acquisto viagra originale, Altri caratteri ancora servono a distinguerlo dal, Zuckungen am rechten Fusse, cialis nebenwirkungen, Nach einer nochmaligen Eintreibung

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...