~♥~ STALKERS ~♥~

Saturday, August 13, 2011

@}--- Dapur Idaman #1

Hari ni nak share dekorasi dapur pulak.
Theme kali ni Scandinavian.
Korang tau tak Scandinavian ni apa?
Sape yang tak tau boleh cari maknanya di sini.

Kali ni pun sama....picca aku cilok dari web.
Linknya aku dah lupa.
Nanti-nanti kalau jumpe, aku update.

Jom layan piccas....kita review untuk cari idea deco dapur kita yek...

 Since theme kita adalah Northen Europe, dapur haruslah berasaskan putih.
Putih tu kan suci.
Nampak lagi bersih.
Tapi kene pandai dan rajin jagalah.
Kalau MALAS memang takde faedahnye.

Dapur pertama ni sempoi kan.
Tempat masak tu nampak luas.
Tapi meja makan letak utk 4 org jek.
Mungkin ini sesuai untuk mereka-mereka yang baru berkeluarga.
Or else, ada ruang makan yang lain untuk letak meja makan 12 kerusi.
Who knows kan?



Yang ni laaaagi tomel.
Haku soooka.
Simple...just nice.
Orang bujang memang sesuai kan?
Sesuai juga untuk mereka yang malas masak!
Erti kata lain, ada dapur sekadar masak maggi....haa decor laa dapur anda begini.
(ada orang terasa tak...harap tak ek...bulan pose tak baek marah2...ekekeke)

Tapi kan, kalau laa kabinet dapur tu dia letak colorful sikit lagi ok kan?
Tak laa rasa suci sangat pemandangan.
Bermain dengan warna-warna terang dan segar boleh juga membangkitkan mood ceria.
kan? kan?




Mantop!
Siap ada tempat tidor.
Lepas makan, terus baring.
Errrrr....tak sesuai untuk aku!
Atau ni kira decor untuk penyewa² bilik atau ruangan atas rumah kedai.
Boleh gak renovate cam ni.
Kalau aku...rela besarkan katil dari besarkan dapur.
Hiks...~




This is the best choice!
Nampak sangat selesa.
Putih dan bersih.
Jangan nanti orang salah anggap bila dapur bersih sangat, maknanya ko tak masak.
Hati-hati bila sudah berIBU MERTUA.
kikikiki




Nanti kita review dapur-dapur yang berkaler plak ek...
Mewujudkan rasa seronok bila di dapur...
Akan wujud jugak seronok nak memasak...
Secara tak langsung...masakan jadi sedap.
Eh...ye ke?
Hopefully.... practices make perfect!




Thanks for singgah dan membaca...



0 Crappers:

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...