~♥~ STALKERS ~♥~

Thursday, August 11, 2011

@}--- Juadah Si Separa Bujang...


Ada kelas title I kan?
Separa bujang gitu.
Yelaa...nak wat camno, Incek Somi jauh.
Eh kalau dekat pun entah-entah menu sama gak aku buat.
kikikiki....dasar pemalas!

Sempena dah 10 hari berpuasa, maka juadah berbuka pun ala-ala dah malas.
Nanti tengah-tengah puasa laaaaagi laa malas nak masak-masak.
Nak gi bazaar...tak kose I nak bersesak-sesak.
Unless terpaksa layan anak tekak yang kadang-kadang meroyan tak tentu masa.

Okeh okeh jom tengok menu separa bujang...

Ulangan Crispy Mushroom
Semalam semalam dah buat, memandangkan semalam stock masih ada...so return jek la.
Makan selagi tak muak.
Eh silap...makan selagi stock masih ada.
hiks~


Yang ni plak Croissant with Chicken Meatloaf and Cheese
Sangat tak menyelerakan rupanya.
Sebab takde dedaun salad yg sangat sinonim ngan sandwich.
Tapi jangan risau....rasa memang tidak mematahkan nafsu tekak.
ekekekeke..tak caye boleh buat sendiri.
Product tu sumer boleh didapati di Giant Sri Kembangan.
Giant tempat lain aku tak jamin...sebab semalam aku gi beli kat sane.
hak hak hak...


Last but not least...!
Sila jangan nak cop aku berdiet.
Sebab nampak menu 2 tu jek.
Percayalah...disebelah² pinggan yang dua itu terdapat lagi satu pinggan berisi nasi goreng pedas².
Hasil tangan osmet.
Cume tak sempat nak snap...sebab semalam kebuluran di tahap maksimum.
Tenaga abes tatkala menjelajah Giant Sri Kembangan di tengahari.


Sekian, terima kasih.
hehehehe






Thanks for singgah dan membaca...

10 Crappers:

Fyda Rahim said...

ermmm sodap2.. tang cendawan tu yg aku terliur...

Rose Emely said...

fedot...

yer memang sodap.
tapi sayangnyer...tepung serbaguna tu cam dah nak abes jek.
cukup2 nak wat wedges petang nih...hopefully yg kat umah Kulai tu mak aku tak guna agik.
Hiks...leh rembat bawak balik kl.

Shima Md. Zahar said...

misot nak resepi cendawan goreng

...sWeeT uMi... said...

cendawan goreng tu yg best...dok depan tv sambil mkn ni mmg kejap je abis hehehe

Abe Goreng said...

Sedap nye.nk sikit.:D

Rose Emely said...

kak shima ::

takde resepi berat pun kak.
cendawan tu letak sket air garam n taburkan serbuk kari.
(org pakai serbuk kari brand agromas)
gaul rata.
pastu taburkan tepung serbaguna.
(org guna yg ayah org bawak balik dr Festival halal food, tak igt brand apa tapi mmg sedap laa tepung dia. guna tepung kentucky pun boleh kot)
gaul gaul tepung ngan cendawan tu...pastu renjis2kan air sket biar tepung tu lekat-lekat.
tabur lagi tepung kalau tak rata.
goreng ngan api besar...supaya dia garing.
angkat dan tos dan cepat2 letak kat pinggan beralas kertas or tisu supaya minyak serap...tak laa cendawan tu lembik balik.
makan ngan cili sos...
settle sudah!

Rose Emely said...

kak naemah ::

tau tak pe...sampai tak sedar pinggan dah licin!

Rose Emely said...

Abe goreng ::

sila sila...goreng-gorengkan feberet kamu... hiks

yatt said...

tak meriah sbb tak de salad ngan tomato jer... kalau tak kompom jadi mcm rupa dunkin donut punya hihi

Rose Emely said...

kak yatot...

kan kan.. tu arr semalam lupe nak amik fresh salad tu.
beli sekotak yg dh complete tu..sure best makan smlm.
tambah sket mayonese....arghhhh lentoq!

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...