~♥~ STALKERS ~♥~

Thursday, August 25, 2011

@}--- Nasi Lemak Separa Bujang

Menu berbuka puasa ke-24.


Nasi Lemak + Daging Goreng + Fresh Salad



Meriah tak pinggan aku?
Tu laa sebabnya di namakan Nasi Lemak Separa Bujang.
Semua dalam satu pinggan!
Sila laa beli fresh organic salad yang terjual di Carrefour Alamanda tu sebagai hiasan penarik selera.
Telur rebus tu aku tak belah dua sebab masa kopek kulit tu, bahagian putih telur tu masih lembik2.
Kompom telur dalam tu belum betul2 keras....haku sooooka!
Daging goreng black pepper tu mmg dah lama teringin nak makan, semalam baru dpt buat.
Walaupun sedikit liat (sebab rebus sekejap je) totap lazat melalui anak tekak!
 
Aku rasa ni menu terakhir aku masak dalam bulan puasa ni kot.
Dah takde mood dah nak masuk dapur.
Mood raya plak mencanak-canak walaupun hati terasa macam tak raya.

Malam ni dah plan ngan Minah Osmet nak pi melantak Sushi King.
And opkos aku prefer pergi lepas mahgrib.
Takde laa nanti kene makan laju-laju.
Mane nak feel kan?

Jumaat ni plak dah nak balik JB.
Dah tentu-tentu memang membeli jek laa nak berbuka puasa.

For those yang dah start cuti dan dah memulakan pejalanan balik kampung, semoga kalian selamat dalam perjalanan ye.
Berhati-hati ketika memandu.
Don't BBM or SMS or nap while drive....hihihi tu aku laa yang selalu buat.



~*~ Selamat Menyambut Syawal ~*~




Thanks for singgah dan membaca...

11 Crappers:

lieyalatif said...

ini nasi lemak separe bujang?,...pergi hiasan dah mcm mkn kat restoren 5 star tauuu!

sot, daging jgn beli kat carefour mmg liat...pi beli kat coldstorage tu...siap2 packing dah...ade yg sesuai tuk frypan...ade utk rendang...mmg takkan liat....cume pricy sikit lew!~

Rose Emely said...

kak lieya...

ekekeke...tu ngah mood nak makan sayor. tu yg meriah giler.

org beli daging yg memang dah siap pack tu. tapi liat sebb orang rebus sekejap je kot. ada laa dua kali tuang air masa rebus tu. tak tahan bau nyer...asik terliur jek!

rATu kEBaYA said...

meriahnya salad tu.. herm.. sedap.. curah minyak zaitun lagi lazatkan...

Rose Emely said...

kak ratu kebaya...

hehehe...mmg sodap. tapi disebabkan umah bujang, mane nak ada semua tu kak. men sempoi-sempoi jek.
janji selamat masuk pewot...kikiki

yatt said...

wei nak pi sushiiiiiiiiiiiiiiiiii

...sWeeT uMi... said...

kalu separa bujang dah cenggini cemana la rupe bile dah tak bujang t hikhikhik...akk ada petua nak kasi lembut daging tu, letak je sebijik kurma, insyallah non liat lagi hehehe..

Rose Emely said...

kak yatot...

joms!

Rose Emely said...

kak naemah...

hehehe...kalau tak bujang, hidang siap2 cenggitu pun best gak. tak laa semak meja nnti.

owh tq yek petua tu. tak teringat la pulak. ade jek kurma kat umah tu...

Cik Iqaa said...

amboi nampak sedaaaap. :)

Rose Emely said...

Cik Iqaa...

Nampak mmg sedap...rasa tu tak tau laa nak kata. ekekeke...takat sendiri makan lepas laaa...

u.m.i.e said...

wah memang meriah :)

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...