~♥~ STALKERS ~♥~

Thursday, August 4, 2011

@}--- It's gone! (T_T)



Aku dengan ini officially mengumumkan camera kesayangan telah pergi....
Pergi kerana mematikan diri...
huhuhuhu....
Tidak ketahuan apa puncanya...

Seingat aku...pagi Isnin ari tu, masa cuba-cuba snap picca tetiba ada bunyi 'pop' kat camera tu.
Tekejut...tapi tengok-tengok takde ape pun.
Snap and still normal.
Then sambung kat pc sebab nak transfer picca.
Sampai ke sudah still ok.
Kot kot laa ada wayar shot, kompom meletop dah masa sambung ngan pc kan?

Lepas transfer tu....switch on balik, bunyi 'pop' lagi.
Wah...cuak!
Frenzzy kata maybe flash rosak!
Try snap lagi.
Normal!
Tak lama bunyi lagi 'pop'!
Ahhhh sudah....ape halnyer.

Switch off....letak tepi.
Lepas 2 minit...bunyi lagi 'pop'
Nak makan aiskrim pop gamaknyer....kikiki
Tak lama terus menyala kaler biru....then dah tak boleh view display lagi.
Sampai laa hari ni...kompom tak bleh on dah!
Ngadu sama Incek Somi....laju jek mamat tu kata, GANTI!
hwaaaaa..... :'((

Boleh jer nak ganti...tapi tunggu duit berkepok-kepok ye sayang.
Time tu tunjuk jer nak yang mana....terus zasssss pi bayar!
Takat camera takde hal lah!

Tapi.......
Kalau suh ganti sekarang.....hwaaaaaa
Kompom nanges kuat-kuat dulu!
Sedih woo....baru 3 tahun berkhidmat kat aku.
Dah laa dah nak raya...tak dapat nak snap picca rayer. 
huhuhu....sangatlaa sidey  :((

pssttt....kalau nak cari ganti nak beli series yang mane plak ek???
Ape pun try hantar kedai dulu.
Mau tanye ape masalah sebenar....
Andai kata ajalnya telah tiba, aku redha melepaskannya pergi dari sisi.
Sob sob sob...



Thanks for singgah dan membaca...




6 Crappers:

Shima Md. Zahar said...

aloooo sayangnyaaa kamera tu.kenangan kamera tu...

p/s untuk ayiep... suruh lisa ganti yang PRO punyaaa .. hahahaha

Rose Emely said...

yer...mmg byk kenangan!
sebab camera tu je yg byk amik picca korang-korang di ofis.
ke mana-mana pun...camera tu yg byk berjaya.
camera org lain mahal2 sumer simpan jek dlm lemari...
kan? kan?

Fyda Rahim said...

baru je plan kite nk g belajar.. skli camera ko plak bunuh diri.. xpe2.. tggu beli skli dgn aku jgk lah... 2 3 tahun lg berkepuk2 la duit aku. skg kalu tepuk pon habuk je kua.. hehe.. sbr ye lysa..

Rose Emely said...

fedot...
yer yer...mesti beli yg tahap pro punye pasni
dah puas lenjan yg beginner...
nanti kita belajar sama2 ek
awak snap kita, kita snap awak
hahahaha...
mcm dolu2 yg kita buang tebiat berdua!

Shima Md. Zahar said...

kikikikiki... kamera saper yang mahal misott... apa-apa pun.. terimaa kasih pada cik canon tu.. jasa mu akan ku kenang.. sbb kamuu laa inspirasi saya membeli jugak...

Rose Emely said...

huhuhu...bebuat tanye plak.
takpe2...standard laa kan
nama pun ellysa...kalo tak beli 3 4 ploh kali benda yg sama mmg tak sah
ekekeke...

well...wajib grab yg lagi bagussss!
(harapan...)

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...