~♥~ STALKERS ~♥~

Thursday, October 28, 2010

@}--- Tanjung Sedili, Johor

Jom jalan²... mandi manda... makan²... happy².  Ni aktiviti haku n family last weekend.  Plan asal nak wat BBQ kat umah jek.... atas permintaan mak, maka berpindahlaa ke destinasi berlaut.  Mula² nak ke Air Papan, Mersing...tp disebabkan faktor cuaca yg tak menentu dan paras jerebu yg agak membimbangkan, kitorg pegi sekerat jalan jek sampai kat Tanjung Sedili....

Ni my mommy yg cam dah sihat....taaaaapi sebenarnya tidakkk.... voguey wokey. kalah haku!!!



Dari Kulai, pejalanan amik masa dlm sejam setengah.  Kami gerak kol 8:30 pg...sbb tunggu incek tunang yg baru balik kijer.  Then singgah Pasir Raja....amik hudang galah.... nak wat BBQ la katakan....

Sopan jek haku kan???



Diskripsi tempat ni....takde laa best sangat utk bermandi manda.  Sebab tempat ni cam teluk sket...so air laut tu tak biru.  Kelabu asap ader arrr.... hik hik hik tapi kawasan chalet tip top.  Bilik pun wokey...ruang nak berBBQ pun okeh.  Aku tak amik byk sgt gambar....sbb duk tepi pantai ni kejer kebulur jer.  Baek makan dari sebuk² amik gambar.  We all stay 1 nite kat sane... sewa chalet RM90 pernite.  Ada 2 katil bujang... ada aircond tapi takde tv.  hak hak hak...sungguh mereka suh bermesra ngan alam...tak yah tgk tv.  Layan deruan ombak jek.  Malam² ada karaoke kat restoran chalet nih.... so sape² yg suka melalak² tu, bleh laa join karaoke tu.  Free jek.... penSUMBANG suara kat org ramai yg dtg makan kat situ....

Ni jek gambar² yang sempat aku snap.  Ader yg pakai SLR...ada yg pakai BB cam.... 


mula² sampai lepak kat pondok ni jap... ni open area utk public.  ramai org dtg picnic ptg² kat kwsn nih...



 ni laa chalet yg kitorg duduk.... chalet berkembar... best sebab cam suasana kampung...



 yang ni plak BBQ area.... actually ada yg cam gazebo, besar sket dan berbumbung. tapi kitorg lagi suka yg kecik ni sbb lagi dekat ngan pantai.... angin pantai owayz wat pewot belagu keroncong....



 mandi manda time... aku layankan adik² sepupu nih.  kicik² agik kan...so kenelaa tulun awasi.  walhal...aku pun tak pandai berenang.  kalo cam terlemas, pepandai korang laaa nak up sendrik... hahhaa







 haaaa.... ni menu BBQ kitorg. udang galah.... ayam....and sdikit sutung.  frozen takde sbb kami cam nak menu kampung²... ahaks (sedap tu udang galah....freshy lagik...)



  incek tunang bersama udang galahnyer.... ni gambor mmg saje nak sakitkan hati. but truly...its really nyummy..... jgn meleleh ekk liur tuh!


 sblom balik...amik² gambor sket... nak wat ala² hindustan...tapi tak jd. hak hak hak



 bersama spupu spapat ku.... (ni family sbelah ayah...)


 kami yg ceria...lalalalalal~~


Okeh...tu jek cite last weekend.  Sape² yg cam nak pegi...leh mintak no contact ngan aku.  Aku nak up kat sini no contact.... no fon tuannya still pada ayah aku.  Tapi haku pegi ari tu pun...takde booking²... men redah jek.  Sbb bukan cuti skolah or cuti umum...so tmpt ni takde laa sebuk sgt.  Chawww chinn choww...


Thanks for singgah dan membaca...

10 Crappers:

shima zahar said...

weeeiiii.. glamourr gila makcik munah dari anak dia.. huhuhuhu...

tang udang galah memang yummy.. besau...

Rose Emely said...

kak shima...

kan kan...tenggelam I hokkay! ayah den geleng kapla jek... hik hik hik
what eva pun...kitorg nak dia happy. so far dia sgt enjoy...lebih² lagi 'anak hantu' dia ada sama... naek tocang dia kat sana. =)

yatt said...

mak ko mmg vougue la lisa...caya la mak munah.. pakai shirt pun ada scarf kat tengkuk okeh..ko patut contohi dia la lisa

Rose Emely said...

kak yatot...

hadoiyaiii...nak contohi dia??? tak menjadi jiwa haku nih. wakakaka...ce cube perati tol²...scarf saper yg dijadikan mangsa itew?!! scarf I hokkay....huhuhu jahanam koleksi haku. hiks...

zalizalu said...

mak oii udang... besar bangat...
btw, thanks emely.. :P

Rose Emely said...

hehehe..yg beso² laa syok bro..
owhhh...much welkam ;)

Anonymous said...

ley bg no tepon chalet ni?
email saya noraisah.sukir@yahoo.com
(aisya)

Rose Emely said...

Anon Aisya...

Sorry laaa..saya rasa no contact tu dah takde laa. dah lama. heheh...sorry ye dear.

Anonymous said...

Pe nama chalet ni yer?

Rose Emely said...

En./Pn. Anon,

Maaf yer...saya pun dah lupa apa nama chalet ni. sebab masa ni pergi main terjah asal jumpe ada kosong je...tak plan awal2 pun nak stay..hihihi

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...