~♥~ STALKERS ~♥~

Friday, December 3, 2010

@}--- Kisah Satu Malam

Last night was my bad time.

My parents was here. Mak Bonda baru sampai tenghari semalam. Ayahanda plak...dari minggu lepas ada kat KL sbb terlibat dengan exhibition di MAHA. Di pendekkan cerita, semalam aku ajak Mak Bonda pergi Alamanda. Beli a few things laaa... Then decide nak makan kat Johnny's. Dah dapat seat, tengok² menu, baru nak order....Ayahanda call. Dia baru nak masuk hotel (baru balik dr MAHA). So, aku pun decide nak pergi makan ngan Ayahanda sekali. Ayahanda stay Kajang.

So berlarian laa aku ngan Mak Bonda ke Kajang. Perot mmg dah berkeroncong gila. Betul betul lapar.

Lepas fetch Ayahanda, diorg kata nak makan satay Hj. Samuri. So pegilaa kat bangunan Hj. Samuri yg besarrrrr kat Kajang tu. Korang tau je laa kan jalan² kat Kajang tu. Sibuk, sempit, byk kereta, byk jalan sehala....salah masuk simpang kena pusing balik jauh. Aku ni pulak tak berapa nak familiar jalan kat situ. Apatah lagi di malam hari. Selalu pun pegi Kajang dgn Incek Tunang. Kawasan nak fucking parking kereta tu pun boleh tahan gelap. Harap kan cahaya samar². 

Nak dijadikan cerita, time time aku nak belok ke tempat fucking parking tu aku terlanggar la sorang mamat motor ni. Perghhhh kpd sesape yg selalu or pernah langgar kenderaan org tu sure tau perasaan time tu cemane kan? Kesilapan aku adalah tidak memberikan signal nak belok ke kiri. Kesilapan mamat tu adalah memotong di bahagian kiri. hurmmm...nak melalak pun ada time tuh. Cuak hokkay! Dah laa time tu bawa mak bapak.... spoil my time!

Jahatnya aku sbb aku tak berhenti langsung. Ekekee...padan laa muka kan sape suh ko potong sebelah kiri. Tapi mamat tu follow gak kereta aku. Aku takde laa kisah sgt sbb mmg sama² salah. Then, Ayahanda pun laju je keluar kereta marah budak tu sbb potong belah kiri. Budak tu pun tak puas hati sebab aku tak bg signal. Maka bertekak laa mereka berdua akan perihal itu. Masing² tak nak kalah. 

Aku makin bengang. Perut makin berkeroncong. Terkejut lagi. Menggigil laa kejap...(gigil terkejut + lapor = seram sejuk). Budak tu pun bukan teruk sgt... takat terhimpit sikit then dia sangkut kat divider. Brake kaki bengkok, jari kelingking kanan dia luka kene divider. Tu je pun. Bkn patah riuk or mati pun. Kecoh lebih...siap nak tepon bapak! 

Tengok diorg tak benti bertekak. Aku pun kuar say sorry. Then aku tanya berapa dia nak aku ganti rugi. Eh baik plak dia ckp...ikut akak laa nak bagi saya berapa. Perghhh ms ko bertekak ngan bapak aku tadi bukan main lagi ko adu kata brake tu bengkok laa, kaki luka laa, nak gi kedai motor tanya harga laaa, nak panggil polis laa. ape kejadahnya???? 

Mujurlaa aku ni BAEKKKK.... Aku bg dia RM70...tutup perihal. No ungkit-ungkit. Aku mintak maaf banyak². Dah nampak note hijau n merah kat tangan tu dan dan hulur tangan...salam ngan aku. Terima kasih laa kak....saya bukan apa. Cuma terkilan je.... Terkilan ape benda nya??? Bukan ko terbujur kaku kat situ ponnnn.... WTF!!!

Dan sebagai kesan dan akibat kejadian malam tadi.... aku makan seumpama manusia yg tidak punyai nafsu. Telan sekadar telan, kenyang sekadar kenyang. Tak nikmat langsung...! To mom and dad, I'm so sorry...
_______________ ***** ______________



p/s :: budak yang aku langgar tu....boleh tahan cute! i loike the face.... (^_^)


Thanks for singgah dan membaca...

10 Crappers:

yatt said...

sengalll.. patot la ko bagi dia duit.. sbb dia cute kan?? huahuahau

Shida Karim said...

lysott... pesal ko x mintak no phone die...hahhaha

Rose Emely said...

kak yatot...

takde maknenya...! baik ajak wat skendel...wkakakaka

bg duit suh mulot dia benti berckp. kalo tak duk bertekak jek tak sudah. huhuhu

Rose Emely said...

shidot...

nak mintak tp sogan sbb mak pak den hado. kalo idak....tanduk juga atas itu kapla. ekekekeke

Shima Md. Zahar said...

ermm.. bagus betul kan..semlm ko buat entry pasal jalan raya.. hari nie pun pasal xcident plak...

sot..
ko silap laa bg duit terus kat dia.. patutnyaa ko mintak dulu no.phone dia.. lepas tu jumpa haaa baru bagi duit.. time tu ko bleh terus buat skandal.. hahahahah

Rose Emely said...

kak shimot oit...

hamboi hamboi hamboi...sker sker ko jek ehh kata haku silap. ekekeke..depan mak pak tu nak wat perangai. man man arrr...tapi siyes dak tu cute. hak hak hak

jejaka rindu said...

biasa nie... seb bek xdpt no phone..
klu x rmi la skandal madu i... hahhaha... i ckup rindu dengan u...
wahai rose emely... ermmmmmmmm...

Rose Emely said...

jejaka rindu...

ohhh rindu nyerrr shayer...ekekeke

kalo ramai pun bukan sampai rebut² kan??? no worries laaa...i still bg ruang utk u bersama kekasih hati u. i bukan nyerrr tamaks...eekekeke

dollyadam said...

50 cukup..70 byk tu..huhuhu

Rose Emely said...

dolly...

tu arr...ramai yg kata byk. tapi ntah ek..aku kan cuak gegila mlm tuh. maybe time tu aku bwk parents...so cam aku dah spoil mood aku sendiri. takut pun ye jugak...tu yg bg byk.

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...