~♥~ STALKERS ~♥~

Monday, December 13, 2010

@}---- Hasil tangan keras aku !!!

Macam mana nak intro ek! Hari ni bab mengutuk diri sendiri. Nak kata aku ni gurly sangat tak juga. Nak kata tomboy lagi laaa sangat2 bukan. So aku ni mcm mana? Haaa biarlaa mereka2 yg pernah berada bersama aku tolong jawab aku ni jenis perempuan macam mana. Siapalah aku nak menilai diri sendiri kan?

What ever pun hari ni aku nak share hasil kerja tangan aku yg kira cam keras gila babi laaa bab2 menghasilkan kerja2 yg mmg selalu gegurl buat. Maklumlaaa aku ni tak minat benda2 yg renyah2 ni. Dah tu aku minat ape? Hahaha aku sendiri pun tak leh jawab apa yg aku minat....errr aku minat LELAKI jer. kikiki

Benda ni aku buat sempena aku nak kawen. Ntah mcm mana, tiba2 timbul pula hajat di hati nak juga buat hasil usaha dan tenaga sendiri. Macam mana pun rupa dia, aku tetap nak buat. Tak kira laa cantik ke tak cantik ke asal itu HASIL TANGAN AKU! Alaaa lagi pun benda ni nak bagi org, lantak laa cemane pun....org main sapu je. Benda freeee..... hak hak hak

Jom layan gambar....

 (1) Mula2 kita perlukan manik2 yg telah dicantum menjadi kelopak bunga. Haaa...manik2 ni pun aku cantum sendiri ok.... Ikut pandai aku laa bentukkan kelopak tu cemane rupanya.



(2) Pastu kita perlukan dawai yg paling keras, No.16 kalau tak silap aku (ni orang2 yg selalu guna tau laa pasal nombor2 ni). Dawai ni dah siap aku lilit dengan reben warna purple line silver (kalo satu warna je tak nampak plak belang2 tu kan?) dan bentukkan bujur camtu laa... eh bujur ke tu? Tak kira laaa...tapi mmg nak kena bentukkan cam dlm gambar tu.




(3) Then aku perlukan 3 jenis reben yg telah dipotong dan diikat menjadi seperti di bawah ni. Perlu juga net utk isi telur tu...(ni net segera zaman skarang, mcm net isi buah tu...dah tak payah susah2 nak potong kain net yg dulu2 jual ikut meter2 tuh...). Haaa....nampak tak sekor rerama putih tu? Yg tu utk hiasan sampingan....




(4) Finally.....taraaaaaa! Bunga telur versi aku dah siap. Cantik tak? Cantik tak? Tak laa cantik mana pun. Kira oklaaa dgn tangan aku yg tak pernah nak sentuh bab2 bunga ni. Tapiiiii..... KO HADO? tak hado kan....so tak yah nak kutuk mcm2. Cakap cantek sudehhhhh....hiks!~




Kalau tak silap aku, aku start buat benda ni dari waktu aku lepas bertunang dulu. Dlm bulan 8 camtu. Sampai ke bulan ni....aku baru siap sempurna 14 kuntum. Adesss...sempat ke nak kejar smpai bulan 4 nanti nak dptkan 80 kuntum nih???



Nota Kaki :: Hari ni Incek Tunang ada di sini....haku gembiraaaaaa!

Thanks for singgah dan membaca...

2 Crappers:

Fyda Rahim said...

chaiyok2! sot.. santek ok.. keras ke kasar ke org yg nk menilai kt ko pon lebh kurang keras je ni.. haha. so bg aku santek... psssssssssst.. tolong bt tuk aku sekali.. haha =p

Rose Emely said...

norafedot...

ekekeeke...maceh. ko laa teman donia akhirat haku. ahaks!~ aicehhh bodek nih.... ko jgn tak jadi pengapit aku sudah!

tlg buat kat ko? ko tlg buat kat aku dulu bleh? bekerjasama nak? ekekeke....weiii aku cabar ko plak. sila tunjuk hasil kekerasan ko. lagipun ko kat dak art...sure gile babi punye berseni...mcm2 teknik ko combine kan nanti.. kan? kan?

wakakakkakakaaa....(gelak setan)

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...