~♥~ STALKERS ~♥~

Saturday, September 10, 2011

@}--- Sandwich Cheezzy Ommelette

Salam hujung minggu....

Huhuhuhu kite demam ari ni...
Kepala berat giler...nak bangun pon malas!
Dah laa sensorang.....Minah² Osmet sumer pi beraya.
Nak tak nak kena laaa beraya sensorang dalam bilik, duk atas katil...baring bawah selimut.
Nyamannn....

Tapi...time² camni laaa teringat kat Mak Bonda.
Makkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.......nak bubur + telor masin!
huk huk huk

Oleh kerana sesubuh hari pewot dah menjerit² lapar, nak tak nak kene gagahkan diri menjengok dapur.
Kasi keluar ape jua yg ada...
Nak buka tin sup Campbell, tangan plak tak larat nak pulas can opener.
Penyudahnya buat laa ommelette asal jadik nih.

Paling mudah....sesedap rasa di hotel.
Rupa jek tak sama sebab haku takde non-stick pan.
Pakai jek kuali ape yg hado...!


Cheezzy Ommelette

Bahan-bahan mudah :-
 1/2 biji bawang besar
2 biji cendawan butang
1/2 batang hotdong
1 keping Smokey BBQ Flavor cheese (ni aku beli kat K4 Alamanda, nak guna Cheesedale pun bleh)
2 biji telor
2 sb minyak masak

Cara-cara:-
Potong semua bahan di atas (kecuali telor) bentuk dadu.
Tumiskan bawang, cendawan butang dan hotdog dgn sedikit minyak...api dapur kecilkan.
Agak-agak dah masak, tuangkan 2 biji telor dan kepingan cheese yg dah dipotong dadu.
Gaul rata sehingga cheese cair dan telor masak.
Siap untuk dihidangkan.



Nak lagi best, kita buat sandwich plak.
Tambah roti, salad dan sos cili.

Dua keping roti....



Ratakan sos atas roti.




Letakkan Cheezy Ommelette tadi.


Pastu letak salad.
Kalau ada tomato sure lagi best.
Lagi sedap kalau letak mayonese.
Tu option laa kan kalau ada bahan leh jer letak.
Then, siap untuk dikapitkan kedua2 keping roti tu.
Siap!



Lazat untuk dinikmati bersama segelas Teh O panas.
Yeayyy!



Dah masuk 2 keping roti dan setengah gelas air, maka pewot pun menjadi full.
So balance ommelette tu aku ratah camtu jek.
Lagi sedap kalau taburkan sedikit lada sulah atau lada hitam.
Baru rasa pedas-pedas panas sket.
hehehehehee



Ok settle dah. Lunch ni tak tau nak makan ape. huhuhuhu
Ade sesaper yg baik hati nak tulun hantor makan tak?


p/s :: Eh xde plak org jemput open house minggu ni ek...


Thanks for singgah dan membaca...

2 Crappers:

CaYe Cik iLa said...

cun!!!nk try la....hoho...

Rose Emely said...

cik ila...

sila sila.
sekali rasa pasti nak buat lagi.

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...