~♥~ STALKERS ~♥~

Friday, September 30, 2011

@}--- KKM = Kementerian Kuat Makan..!

Orang lain dah abes sambut raya dah...
Tapi ofis kitorang ni, manjang makan-makan.
Kadang-kadang, takde sempena ape pun....suka-suka plan, suka-suka masak, suka-suka enjoy jugak!

Planning asal nak buat jamuan penutup raya, tapi disebabkan masa tidak mengizinkan, penyudahnya buat jamuan makan sempena meraikan mereka yang bekerja sambilan telah tamat kontraknya hari ini.
Ala-ala jamuan perpisahan laaa nih.
Tu pun terasa mcm takde sambutan nak buat makan-makan ni, tapi lastly jadi jugak.
Makan laaa ape seadanya...

Ni antara menu awal yang ada...



Aku asal-asalnya di request masak spagetthi. Tapi mood memasak tu non-hado.
Discuss semalam, aku ckp nak masak lauk.
Last skali, aku goreng bihun jek. Bihun kosong lak tu....cari fish cake kat K-4 tak jumpe. Blehh?
hhahaa...bila rasa bersalah, tewos wat telor dador. 
Masa ngah panas2 tu gulung dan potong, terus tak cun tolor tuh...tak pe arr.
Janji hado!


Ada juga macaroni goreng.
Menu pertama yang licin kot. Sebab sikit jek!
Hahahahaa...jangan marah ek Ekin, macaroni ko sedap sgt!
Cume kurang pedas je utk tahap-tahap kitorg yang kuat mentekedarah nih!


Pastu ada nasi impit, kuah kacang dan sambal ikan.
Ni menu mek Kelate, Kak Zura....
Sambal ikan dia memang terbaik...sodap!
Kalau belah selatan mmg panggil serunding ikan jek....


Haa ni laa sambal ikan dia. Tumbuk guna lesung hokkay!
Tak men guna blender...
Sian beliau...menumbuk sampai kol 2 pagi.
Kalau haku??? Awal2 lagi say SORRY......NON ADO MASO!


Ni plak sponsored by Puan Nadiah.
Ada pulut kuning, ayam sambal dan  kurma telur.
Memang terbaik....walau aku tak sempat nak makan ayam sambal dia.
huhuhuhu...maklum, makanan rugi banyak...lauk sikit.
Maka memang menjadi rebutan!


Ni plaks dari tokei dessert...Pn. Yatot!
Triffle beliau memang terbaekkkk...mkn time sejuk-sejuk terasa mcm makan puding aiskrim.
Arghhhh tiba-tiba boleh jadik craving!
Sesape nak order boleh jengah belog beliau yek...tu pun kalo dia nak amik tempahan laa.
Aku slalu mintak jek...tak penah beli pun. wakakakaaaa



Haaa yang ni plak dessert terbaru di kalangan kami.
Memang kitorg tak penah makan.
Banana Toffee Pie sponsored by Cik Ummu.
Memang terbaekkkkkkk.....
Dia punya toffee memang meletopssss...! Dan dan ramai mintak resepi.
Tapi bila tau semua bahan2 mahal...terus rasa cam...'SAYA NAK MINTAK BUATKAN JEK LAAA..'
Bleh????  kikikiki


Customer pertama yang di tahap kebuluran di pagi hari.
Majlis tak sempat rasmi beliau dah isi pewot beliau duluan.
Food tester lagaknyer...
Pic dia je laa pun yang sempat aku snap, dah ramai2 makan tak kose aku nak snap.
Kang tak sempat nak rebut-rebut makan...hak hak hak dasar pelahap!
Eh...ni laaa si Pn. Yatot tokei Triffle tu.
Sila yer jgn segan-segan...order Triffle beliau. Memang tak menyesal!

p/s :: Kak Yatot, aku promote ko nih, make sure minggu depan buatkan aku satu tupperware balik umah yer!


Menu-menu lain adalah nasi jagung, nasi minyak, sambal udang, ais krim, buah-buahan, maruku dan air sirap.
Okeh tu jek story makan-makan kami!
Nanti kita setting makan-makan lagik yer....



Thanks for singgah dan membaca...


0 Crappers:

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...