~♥~ STALKERS ~♥~

Tuesday, November 9, 2010

@}--- Sambungan Makan jer kejernyer.....! ! !

Siri 2

Ni citer hari Sabtu pulak. Of course laa kalau dah balik JB tu, sure nak pegi dating juga.  Mana boleh tahan duduk rumah je kan...walau makan sedap.  Tapi kalo kuar dgn incek tunang lagi sakan makannya. hiks....tengok badan pun tau kan? 

So untuk lunchy kitorg makan kat Secret Recipe, City Square JB. Incek Tunang makan lamb shank. Nak diet laa kununnya. Tapi time bedal shank tu tak teringat diet plak kan? (hehehehe....sedapnye ngutuk) Aku mula² nak makan cordon bleu....tapi xde plak. Masih beku diorg kata...adoiyaiii. Terus order beef lasagna, pastu makan ngan roti....tak shedap langsung. Sebelum balik tapau 2 biji Spicy Chicken Cornish. Incek Tunang kata nak makan masa tengok wayang nanti. Boleh gitu???



Okeh....kitorg pi layan movie Takers plak. mula² nak tengok RED....tp kat City Square tu umat dah mcm ulat, aku ajak Incek Tunang pi cari cinema lain yg agak terperosok...agak² cam takde owang. baru syok layan.... last² kitorg smpi kat Pelangi Leisure Mall. Haaaa baru laaa heaven. Panggung sikit punye besor, manusia berapa kerat je. ni yg aku suka.... Tetibe aku kuarkan dialog.. "Abg tak nak bawak skali karipap besor abg tuh?''.... senyum sumbing smbil jawab... "Tak nak ahh, malu...!" hahahaha tau xpe...kang tak pasal² kene halau kuar panggung....




Sinopsis :: Filem ni berkisarkan kumpulan perompak yg berkepakaran menyusun strategi merompak bank or sumber yg berasaskan duit. Hasil kerja mereka bersih. Tidak meninggalkan bukti. Malah pihak polis sendiri gagal mengesan perancangan mereka yg amat teratur dan teliti serta menepati waktu. Klimaksnya, apabila bekas anggota kumpulan ni buat onar, dah cuba menipu ahli² kumpulan ni utk balas dendam. 

Rating aku :: Aku sangat suka....sbb byk action. Paling aku kagum adalah smgt kerjasama diorg dlm merancang dan melaksanakan. Dan paling best....benda yg dirompak adalah duit semata. Kalau laaa aku boleh join group ni...sure kaya raya dah skang nih. Tapi alasan sebenar aku tengok cerita ni sbb ada Paul Walker. Aku sgt admirer dia....starting in Fast & Furious. Tambah lagi ngan si Idris Elba dan Michael Ealy. Fuhhh....much love their's style.


Habis tengok movie, terus balik rumah. Incek Tunang aku kan sgt memahami, dia sedar kot tunang dia ni mcm tak puas je masa mkn lasagna tadi. So otw balik tu, Incek Tunang singgah kat Lavender Bistro, Pelangi.


Lavender ni actually bakery. Tapi sekarang dah buat bistro. Cun juga decor dlm ni.... oleh kerana Incek Tunang cume tapaukan beger, so aku pun mcm tak excited laa nak snap sana sini. Tengok je orang² dlm tu makan... but one time nnti aku akan dtg lagi. Nak try mkn kat situ plak...tengok diorg nye presentation...buat aku terliur jek. 

Haaa....inilaa yg Incek Tunang orderkan. Ada dua actually, tpi rupenye same je. Cume yg ni ikan, yg satu lagi ayam....presentation sama. Aku sangat suka kalo mkn burger mcm ni.  Mcm makan classic hamburger....teringat plak menu si Bella dlm citer Twilight. Masa dia makan ngan bapa dia tuh...


Yang di Dory Fish Burger, Nemo Fish Burger aku tak jumpe lagi... :))


Ni resit bayaran...boleh tahan mahal gak kan???


Rating aku :: Sesape yg menjadi penggemar Fillet O Fish burger dr Mc'Donald tu sure x nak makan dah lepas rasa Dori Fish burger ni. So nyummylicious okkkk..... (aku sebelom ni mmg dah xleh mkn fish fillet, sure rasa nak muntah. tapi bila rasa fillet dori fish ni...terus rasa nak lagi) So, aku sgt suggest laa pada korang yg suke makan fillet fish burger. Tak kan menyesal punye.

Now siri kat rumah pulak...

Sampai umah petang tu, aku terus pulun pegi dapur nak buat sambal. Actually kat rumah ada sedara dtg. Tapi otak tetap sibuk nak wat sambal macam makan ayam penyet tu. Tapi kali ni nak mkn ngan ikan keli goreng panas².  Gigih laa aku blender cili padi.... tumiskan siap². Mula² tgk keadaan tu sgt mengerikan....sbb terlampau banyak biji lada. Dgn bantuan Incek Tunang, cili yg dah ditumis tu...kitorg blend skali lagi. Haaa baru laa cun....keringkan dan letak perisa secukup rasa. Dan akhirnya...siap. Fuhhh...mmg menjadi. Cuma rasanya blom cukup kick utk dibuat meniaga....ahaks!~ puji diri okehhh.... (yang sebenarnya, aku bab² masak sambal ni mmg fail. tak penah sedap pun kalo buat.... haiss...runsing nih. Incek Tunang sgt suka makan pedas, aku plak tak pandai masak berasaskan sambal. ye ke berasaskan sambal je? huhuhu...sume masakan pun tak pandai.... tukang makan je aku terror...huhuhu ) 

Taraaaa....best tak? Lumayan kan? Tengok kobis nak wat ulam tu....kalo kat kedai sure diorg bagi 2 3 kerat je...ni aku letak sepotong. Makan laa ko sampai puas. Tengok tu sambal aku....dari jauh pun dah nampak biji lada tu kan? euwwww.....sgt mengerikan okeyy..



Lepas tu aku buatkan Incek Tunang udang grill...sempoi jek. Sebab udang fresh...walaupun grill dlm micro wave, rasanya tetap shedap + manis. fuhhhh...mmg mantops!






Actually ada satu lagi menu. Siput sedut masak lemak batang keladi. Tapi tak dan amik gambor. Biasalaaa aku kan...pantang nampak makanan dah terhidang. Takde nyerr nak snap²...terus duduk, ceduk nasi...bedal. hehehehee....terus lupe. Dah suap yg ke berapa, baru teringat....alamakkk gmbr tak amik. hehehehe...

Adusss...letih arr menaip. Panjang bebenor...story pasal makan jek. Siri 3 dan penutup sat lagik laahhh...penat. Sejuk lak tu kat ofis nih.... Keep reading k... kita sambung sebentar lagik... ariosss!



p/s :: pas makan malam yg menyelerakan....kol 9 aku dah terbongkang atas katil. tidooooooor....  hak hak hak . . . mane mak bonda haku tak histeria tgk anak dia yg nak kawen wat perangai camnih. hihihihi


Thanks for singgah dan membaca...

0 Crappers:

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...