~♥~ STALKERS ~♥~

Tuesday, November 23, 2010

@}--- AidilAdha || Kelantan [Part 1]

Salam semua...

Tuan cuti, blog pun cuti. Baru ada masa nak update. Time cuti tu pun bukan bz sgt...tp malas nak on lappy. Pastu aku plak tak pandai lagi nak update direct dr BlackBerry. Kesian tol.
Pada sesiapa yg pandai tu tolong ajar boleh? Dah berapa kali try, failed jekkk

Raya haji tahun ni aku beraya kat Johor dulu. Atok sebelah mak wat korban sekor lembu.
Tak byk story nak share sebb aku sampai dr KL pun dah lewat mlm....so pagi raya tu aku cume bertrack suit dan tshirt. Sampai kampung, salam² sedara mara....tolong potong ketupat segera, aku makan.
Dah kenyang...setting tempat tidur. Terus belayar....tau² dah petang.
Siap² tahpaw daging lembu...lunch kejap, then berdezuppp balik Kulai. Baik kan aku? (siang tu langsung tak mandi...cousin² bising, aku kata aku dah mandi kol 2 pagi. mandi laa juga kan???)

Hari Khamis, jam 4 pagi sharp kitorg bertolak ke KB. Pejalanan awal pagi mmg membataskan pemandangan. Berkabus gile. Nasib Incek Tunang yg drive...aku? Sure laa tolong tidur kat belakang.
Benti solat Subuh kat Endau....siap solat, buka warung kopi kat bonet kereta di tepian jalan. Pagi² buta mane ada org meniaga lagi. So bawa bekal kopi dan nugget dan hashbrown...(mak aku ngah gile makan kentang hashbrown ni..)

9 jam perjalanan, kitorg dah sampai Pasir Puteh. Benti ada lah 3 4 kali, isi minyak, mkn, toilet...
Sampai² kampung terus bedal makan nasi, gulai kawah dan sebagainya. Takde masa dah nak terhegeh² benda lain. Letih! (cehhh mcm laa aku drive lelame...ada laa drive 2 jam. replace Incek Tunang yg kengantukan)

Malam ni nak g tengok abg sepupu aku akad nikah. Amik berkat gitew...ekekeke



 Ni gambor aku ngan mak ngan makcik² dan atok aku kat Kelantan tuh


 Bersama Mak Bonda...


 Pengantin to be . . .


Ni cousin aku yg nak nikah...amik berkat yer bang...hiks



Yg ni aku kurang paham...samada diorg posing senget...or cameraman yg amik senget.


Incek Tunang sgt gembira bila dpt mkn di malam itew...hak hak hak



Ok penutup ngan gambor si mont3l ini.... Aime. (anak sepupu aku)



p/s :: Bersambung di lain waktu.... kepala ngah sakit nih. Tak leh nak story lebih².



Thanks for singgah dan membaca...

2 Crappers:

Anonymous said...

oit, kalu dah ter"menyinggah" kat klate tu, ingat2 la sikit kat kita ni...

Rose Emely said...

ekekek...ala nuha. sowie ekkk.... cian kat haku. tak cukup masa arrr...

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...