~♥~ STALKERS ~♥~

Wednesday, November 3, 2010

@}--- Aku, Dia dan RM300

fuuhhh...baru berkesempatan aku nak post entry kat blog. dari pagi asik mengadap kejer jek. erkkk..leh caye ke statement aku tu. owh mestilah tidak harus dipercayai. actually takde story best pun nak story kat cini... cume nak share pasal niat baik haku yg tiba² jadi berganda pula niat baiknya.
kisah dia camni... atok aku belah mak aku skang ni dah tinggal sorang. (maksudnya...nenek aku dah meninggal laa)  tapi takde laa sorang sgt sbb makcik aku ngan anak² dia ada duk skali kat kg tu. oleh laa kerana atok aku ni suke sgt merayap...pi sana sini naek motor sensorang, buat anak² naik risau. termasuk laa aku si cucu yg paling baik hati nih. kadang² atok aku ni g kebun pun tak cakap. bukan ape, kitorg risau kalau² ade benda yg tak diduga terjadi. maklumlah....kederat org tua. takat mane laa nak bertahan. then, aku discuss ngan incek tunang... aku berhajat laa ada rezeki lebih² nanti nak belikan handfon utk atok aku ni. alaa tepon biasa² tu jek. bukan yg advance leh antor mms tu pun....(dia bukan ade awek indon pun nak antor mms) so beli yg very the simple one. incek tunang setuju sbb niat aku baek.(cehhh baik laa sgt...padahal dlm hati, hopefully kenduri kawen aku nnti atok aku sponsor duit makan kenduri... haaaa baru charaaaa) hak hak hak

kisah tu tak abes kat situ. kebetulan dlm masa yg sama mak incek tunang a.k.a bakal mak mentua haku laa kan, pun tinggal sorang gak. sbb bibik dah abes kontrak dan dah berangkat pulang ke Indon. tunggu bibik baru ntah bila sampainya. lebih kesian sbb mak incek tunang ni mmg betul² tinggal sensorang kat umah. lebih sedih...mak incek tunang ni dah tak larat nak bejalan...kene pakai tongkat or wheel chair. so nak buat ape² mmg masalah. kesian kan... so incek tunang pun rasa tak tenang nak tinggalkan mak dia sensorang kat umah time kijer. di pendekkan citer...maka incek tunang pun proposed nak belikan mak dia henfon juga. (mesti korang kata mak incek tunang aku ni ketinggalan zaman sbb tak pakai enfon lagik kan? dia yg tak nak pakai okkkk) maka dgn sepantas kilat...aku pun sokong laa hajat dia.

maka dgn itu...berbekalkan duit RM300 aku suh dia cari fon yg simple utk kedua orang yg kami sayang tuh. hehehe...RM300 dpt 2 fon...korang pun leh bygkan...tepon cenggane kan? tak kesahlaa...asalkan boleh buat call. senang sket nak monitor diorg tu tgh buat ape. dlm hati berhajat nak pasang CCTV...tapi kekembungan poket blom mengizinkan. ini je yg mampu kami sediakan....kira ok laa kan. janji niat baik dan ikhlas...

meh kita tengok gambor tepon baru ekkk...

yg ni utk atok aku....yg bawah utk mak incek tunang... ok laa kan? just wat call...




ni prepaid skali...opkos laa maxis. sbb kitorg pun pakai line maxis...jimat sket nak call


okehhhh tu jek citer. hopefully niat baik kitorang mendapat keredhaan. hak hak hak poyo jek kan...yg paling penting...aku doa byk² time kenduri nanti atok aku sponsor lebih. wakakakaa...





p/s :: tetibe pagi tadi mak incek tunang call aku. cuak lak aku. bila aku tanye ada apa.... lek je makcik jawab... "ntah, tepon ni tetibe je bebunyi." ..... tepon sape yg berbunyik sbenarnya nih???



Thanks for singgah dan membaca...

2 Crappers:

mytrajet74 said...

alhamdulillah ada jugak yg prihatin...

Rose Emely said...

hehehe...dlm usaha menjadi anak & cucu yg mithali. ahaks!~

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...