~♥~ STALKERS ~♥~

Wednesday, November 24, 2010

@}--- AidilAdha || Kelantan [Part 2]

Okehhh kita sambung story k...

Hari Jumaat adalah hari majlis bersanding di rumah pengantin perempuan. Sempatlaa bergambar kenang²an. 

 My ayah dgn bakal menantunya... :))


Me ngan Mak Bonda ... ;))


Tiba-tiba jadi saudagar handbag. Aku juga yg gatal nak tolong pegang...sebab aku rasa mcm serabut je tgk cousin² and auty² aku pegang handbag time nak bergambar. So aku ngan baik hati jd penyangkut....kredit to Incek Tunang sebab tolong snap gambar aku nih!


Ni acara memasak gulai kawah. Sape tak kenal gulai kawah? Tu aku upload kan rupe gulai kawah. Kira cam gulai masak dalam kawah laaa....tu jekk! Haa yg ni hari Sabtu. Majlis di rumah Mak Long aku...umah pengantin lelaki la.




Yang ni pulak aku buat khas utk menu meja pengantin. Dessert jeli oren. hahahaa...buruk benar rupanya. But this is my 1st trial. Kira ok laa kan? Jeli tu lembut sgt. Tak cukup tegang. So tak cantik masa belah oren tu. Apa² pun kredit tu Shida Karim. Aku amik resepi dia ni. Triffle ada buat gak...tp tak sempat nak snap gambar. So lupakan jelah nak story... =)



Penampilan khas....
 
 Me with my future Family In Law from Pengkalan Chepa

 * Nak kutuk aku pakai baju yg sama silakan...sebab aku mmg bawak balik 2 helai baju kurung je.


 Incek Tunang bersama Abah nya...
 

Dan penutup mestilah gambar si tomei Nur Arissa Rania...or nama timang²an yg dia letak sendrik Meimey... euwww...geli tekak aku nak sebut Meimey. Arissa tu dah cukup sedap...nak juga sebut nama dia Meimey. Gediks arrr ko...Arissa!!!


Dah abes dah siri balik Kelantan. Tak banyak cerita pun... Gambar lebih senang menceritakan sesuatu kan? Esok² kalo banyak idea...aku story la lagi. (bajet cam ramai je suka baca story aku kan?)


Thanks for singgah dan membaca...

13 Crappers:

yatt said...

cntik penyangkut beg tu.. tak yah buang duit beli dah..cm sedap je sume makanan tuhh... sib baik tak peknen kalau tak ko kena masak kat aku larrr

Rose Emely said...

cantik laa sangattt...! berat hokkay...memasing tu mak² budak punye beg. seb baik i punye sling bag jek...

olorr... kalo peknen skali pun, jeli oren tu leh order kat shida. triffle leh order kat kak shimot. astu kalo nk mkn gulai kawah tu...tunggu coti² ke kelantan sok. sure dpt rase...ekekeke

Shida Karim said...

wawawa..... order kat aku eh jeli oren tu.... huuhu

BUNGA said...

dah lama x makan nasik minyak... tuan punya blog jgn lupa jmput saya nnt di hari istimewa anda ye..hehehehe

BUNGA said...

dah lama x makan nasik minyak... tuan punya blog jgn lupa jmput saya nnt di hari istimewa anda ye..hehehehe

Rose Emely said...

Shida.... ekekeke mekaseh kongsi menu ek. tapi ada kesilapan teknikal juga, cara aku belah oren tu salah. so...hasilnya kurang memuaskan laa...
nnti ade masa...aku buat agik. hiks

Rose Emely said...

Kak Bunga...
Mekasih drop by page Rose. Insya-Allah...akan ku seru dirimu sekeluarga pulang ke Malaysia di hari bersejarahku... ekekeke =)

via E72 said...

ble rose emely nk kawin plak nie?
asik g knduri kawen org len je...
tunang da lme da... ble mao kawen rrrrrrrrrr??

Rose Emely said...

En./Pn. Via E72...

ekekeeke...sabor laa yangg oii
insya-Allah thn depan. hujung April 2011 merangkap ke 1 Mei 2011. jemput laa dtg ke majlis nnti yer..

via E72 said...

adehhhhhhhh... da dkt da...
cdih r cmnie... xda kawan nk guro2 da.. smoga brbahgie slmnyer..

Rose Emely said...

En./Pn. Via E72...

olorrr....jgn kesedihan. alirkan air mata kegembiraan saja buat ku. apesal lak dah xde teman gurau2... shayer ok je. lagi2 bab nak share2 citer tuh... stay the same laa dude!

via E72 said...

ku cmpurkn tangisan airmataku dengan ksdihan n kegembiraan...
hanya padamu sorg je ak rindu...
hehe...
ok... pape share2 yer... tp mu knai ka spe ak? huahuahuahua

Rose Emely said...

En./Pn. Via E72...

hahahaha....dah semestinya daku tak mengenali diri mu... hiks

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...