~♥~ STALKERS ~♥~

Tuesday, July 31, 2012

@}--- Menu hari pertama berbuka di kampung...


Hari ni pepagi hari dah hujan kat Putrajaya.
So alang-alang hujan dan sejuk, better layan mata dengan makanan.
Boleh layan rasa lapar....muakakaka
Gila kijam niat di hati.
Eh tapi memang tengah sakit hati pun hari ni.

Tunggu cari mangsa je nak kene maki hamun.
Ishh ishhh ishhh....bersabarlah wahai hati.
Tak mo banyak cakap...moh layan piccas.

Ni semua menu iftar di hari pertama aku berbuka di kampung kat Kelantan.
Dasar nafsu!
Eh actually haku dah lama meroyan nak makan nasi minyak old school version.
Nasi minyak yang banyak letak minyak sapi dan susu....bau yang begitu lemak.
Oh lazat!
Ni adalah hasil tangan Mak Bonda....thank you Mak!!!



Yang bawah bawah ni plak....menu sampingan.



Eh tetiba terselit asam pedas ikan duri pula.
Ni requested by my uncle.
Orang Johor balik Kelantan, haruslah kene masak asam pedas kan.



** psst...Kak Iqa len kali wat sira labu cenggini taw!


Dan ini adalah dissert.
Oh heaven!!!


Sebenarnya ada lagi menu-menu yang terhidang + yang jiran tetangga bagi.
Tapi aku dah malas nak snap.
Pewot dah kelaparan.
Dan tak sabar nak makan nasi minyak....wakkakaa


Nota Kaki :: I'm moody right now!



Thanks for singgah dan membaca...
 

2 Crappers:

sHeeMa DeaN said...

moody dah kenapa nie??.. Ok tak nie aku nak comment nie..


Nasi minyak old school yg sungguh menyelerakan.. sayang betul mak munah kat anak dia ek.. ..

Yezzaaa sira labu tu laa yg menikam kalbu menyentap selera.. pergghhh bleh rasa manis manis lemak sira labu tu... sluurrrrpppo dappp dappp dappp..

Rose Emely said...

hahaha...moody pagi jek
skang dah ok dah.
opkos laa mak munah syg....seratus dia paw aku pi beli belah. tak lepas peluang langsung kalau kata ajak pi kedai.
sabor jek laaa...
sira labu made by mak long ku....kompom sedap walau aku tak sempat merasa. huhuhu pewot penoh sgt ngan nasi minyakkkkk

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...