~♥~ STALKERS ~♥~

Friday, January 14, 2011

@}--- Tragedi hari Jumaat

Been busy for the whole week. Hehehe....yer yer jek.

Busy layan FB kot. Or skang ni tengah kemaruk tengok resepi sushi. Sebab weekend ni ada program masak or buat sushi beramai-ramai di rumah officemate. Takde keje sungguh. Eh kejer laa tu...berfaedahkan? Persediaan nak kawen gitu....

Ni kisah pagi tadi. Ntah apa ke malangnya di hari Jumaat yang hening hari ni. Pagi² dah hujan. Cuaca nyaman² tu lagi laaa buat aku tak mo bangun dari tidur. Sedar² dah 6.30a.m. huhuhu...macam pelesit bangun. Housemate sorang lagi lak tengah mandi. Ok takpe....gosok baju dulu. Eh tak...baju amik yg tak payah gosok dah, gosok tudung jek.

Mandi.

Pastu bersiap ala kadar. Pakai foundation, pakai BB cream. Muka dah memang tak lawakan, so banyak bendalaa kene tepek.

Compaq powder pun tak sempat pakai. Ok xpe, buh je dalam beg. Kang pakai kat ofis.

Amik eyeshadow base ngan eyeshadow kit, campak gak dalam bag.... Sempat ni pakai sebelum gi tahpaw sapan.

Dah siap. Capai kunci keter, lock pintu bilik, terus gi pintu depan.




Alamakkkkkkkkkk....



Kunci umah tertinggal dlm bilik. Adesss....grill pun kunci. So? Memang tak leh kuar laa kan?

Teringat ada simpan kunci spare dalam kotak kasut. Punggah semua kotak kasut dalam stor. Takde!!!! owh shit...

Terus call housemate....bantuan pernapasan plssss....!

Dekat setengah jam gak laa minah ni baru sampai. Cisss cam jauh je pejalanan ko ek.
Tapi tak kata apa laaa...pepagi jalan jem kat Putrajaya nih.

Lepas story mory the morning glory, minah tu pun ape lagi. Amik anak lesung ketuk tombol pintu haku....

Terus jadi camni.....huhuhu



Tapi aku redha. Sebab terus dah leh buka pintu bilik aku kan?

Hebat minah ni. The ladygagah!!!!



Ni masa mula². Duk usha-usha tombol pintu. Nak ketuk dari celah mana. Korang jangan memain ek...sekali dia smack down korang...kompom bekecai. wakakakakkaaa.....ampun buk!

Ok selamat dah kisah tu.

Tiba laaa waktu petang. Pulang dari kerja....

Balik dengan tergesa-gesa. Bukan apa. Nak ter'pee' sebenarnya. Cecepat masuk bilik, tutup pintu. Gedegang!!!

Buka baju, pakai towel. Cecepat dah tak tahan. Ehhh....pintu tak leh buka!!!!!!!

Aku lupe laa plak sebelah dalam dia tak loose sangat...



Baru renggang sket. Ades....! Pulas² tak mo jalan juga. Aku dah bengang. Housemates belum balik lagi.

Dari nak terrrrr'pee', terus takde rasa. Lepak dulu atas katil. Call Incek Tunang, borak². Call Mak Bonda, ngadu².

Pling !!!

Tetiba teringat ada skru driver dalam laci. Hahahahhaa....taraaaaaaaaaaaa



Hebat hebat!!! Dah boleh survive sorang diri. Terus pegi 'pee'....yeah yeahhh!

So, nasihat kat kengkawan. Kalo boleh kunci spare buat laa banyak sket. Letak laa di mana jua yang boleh di cari waktu kecemasan. Luar bilik satu, luar rumah satu, dalam kereta satu. Tempat persembunyian, kenalaa pandai² cari. hehehehe

Akibatnya, aku kena ganti tombol kunci bilik ni. Alahai, gaji lambat lagi. Ada sapa² nak sponsor???


Thanks for singgah dan membaca...
 

2 Crappers:

alice said...

cianya...huhu..seb bek bole bukak..
i ada tag u..dtg la blog i yer...contest tu close 31/1...cpt2..hehe

Rose Emely said...

hai alice...

hehehe...ciann kan? wahhh sudah pandai tag sama shayer.
ok ok...gonna make it soon.
see yaa..

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...