~♥~ STALKERS ~♥~

Tuesday, December 13, 2011

@}--- Petua Mengupas Bawang Merah...



 Tetiba plak hari ni baik hati nak share petua.
Petua plak petua yang dah lapok dek zaman.
Berjeman-jeman dah orang tua² ajar cemane nak elakkan kita menanges masa kupas bawang.


Ada setengah orang kata, sejukkan dulu bawang dalam peti ais. 
Supaya getah dia tu beku.
Tapi aku test, nanges gak laa...cuma kurang sket laa tahap pedihnya.
Ada tu plak kata, cucuk hujung pisau tu dengan sebijik bawang lain masa kupas bawang.
Yang ni pun kurang keberkesanannya. 

Kalau Mak Bonda plak....sah² ayat dia, 'alahhh...pedih kejap je pun. bukan sampai buta..'
Huhuhu...Mak Bonda haku punya ayat mmg kejams.


Tapi takpe...hari ni aku rasa petua yang aku share ni memang kompom-kompom korang tak kan menanges.
Aku malas nak explain...
Korang scroll jek laaa pic kat bawah ni ek....
Gambar menceritakan segala-galanya....
Sekian terima kasih.











































* sila scroll lagi










































































* dan lagi sikit....






























































* taraaaaaaa............... eh sikit lagi ek























































































 hahaha....sweet kan???





p/s :: Sape nak belanja ledakan keju di DOMINO'S nihhhh????



Thanks for singgah dan membaca...


0 Crappers:

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...