~♥~ STALKERS ~♥~

Tuesday, March 22, 2011

@}--- Taste

Dah lama tak wat entry panjang-panjang.
Kali ni leh story mory the morning glory sebab aku tetiba rajin snap snap gambor.
Pakai camera tepon jek pun.

Rasa sana, rasa sini, akhirnya ke Taste.
Taste yang ala-ala English concept tapi masih bermenukan Melayu.
Lokasi adalah di Bandar Baru Bangi.
Depan-depan kedai dah terbentang menu bunting.
Siap dengan price. Nak tunjuk laa tu...kedai ala-ala mewah, tapi reger masih mampu milik.


Jom masuk!


Pintu masuk yang ala-ala pintu kat rumah.
Memang sempoi. Dinding sumer cermin.
Kat sini ok je kalo ko nak makan tepi dinding...sebab tak ramai pun orang lalu lalang.
Tapi...aku pilih meja besar. Takut tak muat nak letak pinggan nanti. Hiks!


Ni decor kat dalam kedai.


Ada juga jual pinggan mangkuk Corell.
So tak yah susah-susah nak gi beli kat Langkawi.
Kat Jusco pun banyak. Cuma mahal sikit.
Tapi oklah, dari ko nak berangkut naik kapal terbang tu kan.
Eh tetiba jek! hehehe....
Yang kat dalam Taste ni aku tak sure mahal ke murah...nak tau gi tanya tokei.
Dekat rak-rak tu ada gak jual baby busha.
Baju-baju gown ala English tapi season pun ada.
Second hand kot. Price...memang tak nampak.
Dan aku memang tak kuasa nak pi tengok dekat-dekat. Vontot dah melekat jek kat kusi.

Taraaaa....abg Saleh gitew...


Yang ni aku tak sure samada pekerja or husband owner.
Tapi kerja-kerja clean-up memang dia yang buat. Order pun dia yang deliver.
Kerja dia sangat pantas dan expert. Kagum!
Tapi lepas buat keje dia akan dating ngan owner kedai duk kat table cashier sambil layan movie kot kat lappy dia....


Ni gambar kaunter dia buat air.
Window counter kecik kat belakang tu utk menghubungkan kitchen.
Kaunter cashier kat depan sikit tu... Sempoi jek...mesin cashier satu, lappy satu.
Hiks....tak kesah kaunter kecik, janji masuk riban-riban tetiap ari kan?
Tapi...masa aku masuk, ada 2 couple baru nak kuar.
Aku dah nak abes makan, baru ada satu family masuk.
Meja lain...kosong! So? (jawab sendiri)

I pilih table no.2. Kenape 2? Sebab bukan 3 or 4 or 5....


Ni antara menu-menu yang ada. Click for enlarge!







Haa...dalam phamplet ni ada explanation pasal Taste of Home.
Kira cam home decor gak laa.
Kalau tak silap aku bahagian atas kedai ni ada juga jual barang-barang decor.


Crystal clear. Hiks! Aku order air barli jek.


Sebab lately ni rasa cam panas badan.
Or sebenarnya dalaman tak berapa nak stabil.
Barley is the best choice.


Menu 1: Roasted Chicken Breast.
Price: RM13.90


Memang sodap. Terasa rempah sampai ke dalam.
Daging dia pun lembut jek.
Dapat panas-panas...memang sangat menyelerakan.


Menu 2: Chicken Chop
Price: RM13.90


Aku suke sebab dia served dengan curly fries.
Takde laa kemaruk tunggu curly fries Mc'D jek.
Fried chicken dia sangat tebal hokkay. Berbaloi-baloi....
Tak pernah-pernah aku makan tak habis...kali ni mmg tak leh habis!

Cuma yang kureng....salad & black pepper sauce dia.
Salad tu memang totally daun salad jek dia bagi ko.
Tu pun 2 keping jek.
Black pepper sauce tu pulak agak cair.
So tak berapa nak in dgn ayam tu kalo di cicah....
Tak terfikir pulak nak mintak extra.

Eh...tak kan nak buat cam kedai mamak plak kan.
Pantang tak cukup rasa. Komplen terus.
Agak tak pedas, sure mintak cili potong.
Tak pun mintak botol sos terus.
Tapi bila masuk kedai-kedai cun camni, segan lak nak wat perangai.
Mind set lak kata, memang cara dia kot camni. haahahaha...sengal!

Ada gak jual cake kat sini. Tapi sebab cam dah full, tak jadi aku nak order.
Or maybe next time, tea time boleh lepak sini.
Tempat memang cool.
Takde gangguan.
Wifi pun free.
Nak chit chat memang best....apatah lagi ngedate ngan dot dot dot..... tetttttttttttt!

Chiawwwww....!

Thanks for singgah dan membaca...


2 Crappers:

yatt said...

oiiitt kat mana ni.. tak perasan entry ni

Rose Emely said...

kak yatot...

kat Bangi lor...sederet dgn Yati Ayam Percik.

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...