~♥~ STALKERS ~♥~

Tuesday, May 21, 2013

@}--- Udang Galah or Bukan Udang Galah

Phewwwww....lama tak hapdet blog eh.
Kebizian gitu.
Baru nak taip "blo..." jer...ada keje sampai.
Haishhh bz benor.

What ever it is....entry ni khas untuk customer yang masih contact untuk beli udang galah.
Mohon ampun beribu ampun....patik sudah tidak supply udang galah.
Muahahahaha...
Kesian uols nak makan udang galah pure dari sungai...tapi nak buat macam mana ek.
Supplier den dah tak sanggup nak supply.
And ada kala.....udang tu pun dah takde.

Maklum jelah....itu hasil sungai yang kita tak nampak jumlah sebenar kat dalam tu ada berapa juta ekor.
Kadangkala banyak, kadangkala bermusim, kadangkala memang sampai tak termakan.
Tapi barang kali juga, udang-udang itu mula merantau dan berhijrah ke kawasan yang lebih menarik kehidupan mereka.
Yang mampu membuatkan mereka membiak dengan lebih banyak.
So buat masa ni, supplier aku tak jumpa lagi port baru udang-udang tu.
Maaflaa ye tuan-tuan dan puan-puan yang masih contact tanya pasal udang.

Udang dah tak hadoooooo....


Yang hado...udang kat kedai ni je hah.
 


Yeszzzaaaaa...itu adalah udang butter.
Errrr...aku rasa ni bukan udang galah....kalo udang galah lagi besor-besor kepala dia kan.
Ni udang biasa kot yang memang bersaiz besar....
Or tak tau laaa....asalkan nama dia udang.
Hehehehee.....slurrrrrrpppp



Thanks for singgah dan membaca...

 

2 Crappers:

lizz said...

sedapnyer terliur lak nengok udang masak gini lapo,,,

Rose Emely said...

kak lizz...

hehehe...gi laa buat.
kalau nak senang...order je kak.
hiks...saya tu pun, hubby tapawkan kak.

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...