~♥~ STALKERS ~♥~

Tuesday, May 7, 2013

@}--- Minah-Minah Osmet lama datang JB woiiii....!!!!

hahaha...tajuk nak gempak tapi cerita dah basi.
Haku penat woi....takdan nak update cerita.
Tak kisah laaa bila berlaku pun....janji ada coretan disini.
yeahhh....inilah kami. Bila dah bertiga...kesengalan memang cepat berlaku...


Percutian yang dirangka lebih sebulan...tapi banyak projek tak dapat dilaksanakan disebabkan oleh kekangan masa...tenaga driver dan jurupandu arah...
Ahhhhh....laki haku pulak keje time-time nak cuti reramai nih...

Mika-mika ni sampai Jumaat (26/04/2013) malam.
Aku pulak waktu ni baru je period pain...arghhh memang spoil sikit.
So planning asal nak bawak diorg meronda town aku cancel....bawak pi makan je.
Pastu laju-laju balik umah....lepak-lepak borak-borak....tidooooooo

Cerita pagi Sabtu...(27/04/2013)
Minah osmet sorang ni sibuk nak ke laut kat JB ni.
Ada ke dia kata nak mandi kat laut Stulang.
Hoishhhh.....meroyan jap haku nak lepaskan minah sorang ni men air laut kat Stulang.
hahaha...tapi disebabkan nak lepaskan hajat, aku bawak laa juga merayap ke laut Stulang ni.
Actually motip amik gambor ni sebab nak nampak view Singapore kat belakang tu, tapi disebabkan matahari tengah naik...agak silau langsung mengaburi pencahayaan...

Ehh...aku sorang je tak specky ek.
Alhamdulillah...mata aku sihat. hahaha


Lepak kat Stulang ni kejap je...bukan ada apa pun kan.
Then pi sarapan kat warung cherry dekat flyover.
Ermm sape-sape keje area JB especially orang Wisma sure tau warung ni kat mana...
Makanan sedap....harga? Standard laaa JB kan....mane yang tak mahal.
Lepas santap-santap...bawak depa pusing-pusing around opis.
Nak jugak tu tunjuk opis kat mana....hahaha
Next destination is City Square mall...ntah apa yang dicari kat CS ni pun aku tak tau.
Bawak je laaa....

Sampai CS depa tolong pak guard buka gate....hik hik hik
Pastu terus terjah kedai super cute nih...
Hurmmm...aku dah tak nampak mana satu orang mana satu patung...serupa je sume!!!!
hahhaha


Ironman di hatiku...
hahaha....abang nak sekor!!!
 

Dalam CS ni bukan ada apa yang best pon. Takat cuci mata boleh laaa...
Penyudahnya, aku ajak diorang pi CIQ (Kopleks Kastam)
Dari CS ni ada bridge yang menghubungkan terus ke CIQ.
Lorong nak ke bridge ni memang ada jual macam-macam snack food.
Sempat laaa menyinggah....
Apa lagi kalo bukan takoyaki....arghhhhh sedappp!


Lepas order takoyaki, pi order crepe lak kat Crepe Signature.
Eh apesal keje makan jek nih???
Tak kenyang-kenyang lagi ke tadi bedal...nasi lemak and soto huh???


Bapak besor crepe nih...
Double scoop ice-cream with mango and strawberi...
Kongsi bertiga......tu pun seksa nak habiskan.
 

Ada nampak macam pelarian ngah tunggu truck imigresen tak???
haahahah....ni kat dalam CIQ
Sempadan check point keretapi untuk Malaysia-Singapore dan ini laa juga stesen terakhir keretapi di selatan tanah air kita ni.
Duk kat tepi ni layan makan takoyaki and crepe...sambil borak, gelak ketawa tak hengat donia!
Oh kawan...aku gumbira!!!


 

Okeh itu laluan masuk ke CIQ...
Masa datang tak dan amik pic...sebab orang berduyun-duyun kejor ketapi.


Sebelum sampai bridge tu, korang akan jumpa stall jual kuih-kuih tradisional.
Sangat menarik....nampak kemas dan lazat.
Sape nak beli...dipersilakan.
Aku tak lalu....sebab nyonya yang jual. hahahahaa


Kuar CS, langsung ke kilang Apollo.
Memasing borong tak macam nak bukak kedai...eh aku pun tumpang sekaki.
Siap amik kotak nak isi Apollo....dasyat!
Haaa...disebabkan memasing duk gila membeli...aku tak sempat nak snap pic.
Maknanya apa??? Maknanya aku pun gila memborong....hahahaha

Siap memborong...terus pergi umah Mak Bonda.
Wat jejak kasih sket....si Ima ni dah 3 kali datang umah aku.
Fiz ni baru sekali....so tak kisahlah, boleh makan tengahari terus.
Dah kenyang...memasing bantai tido jap.
Dalam kol 4 camtu, gerak pi JPO lak.
Time ni pun tak amik gambar sebab hujan lebat.
Layankan si Fiz je shopping....

Nak balik Kempas lalu highway...disebabkan hujan lebat, semua kaunter tol system down dipanah petir.
Huhuhu...setengah jam harung jam.
Member dah start kebulur dah....nasib tak sempat bertukar hijau, aku suh makan cekelet Apollo yang aku beli tadi. Fuhhhh...Apollo itu penyelamat. hiks...

Singgah Plaza Angsana....kasi mika-mika ni merasa Rojak Asma. The best in town...eh itu ikut tekak aku laa. Banyak-banyak kedai yang aku pergi, Angsana punye jugak yang sedap....
Then pulun makan otak-otak sebakul....15pcs. Extra lagi 5...patutla banyak!!!

 Sian....dak-dak kebuluq nih!


Siap makan...ronda kejap, then balik rehat.
Kol 11 malam kuar pi Bazaar Karat plak.
Saje bawak pusing-pusing amik angin malam....muaahahhaa



Inilah faedahnya bila jalan malam....
Sebelah tangan RM10...sape nak buat...silalah ke Bazaar Karat JB. Tetiap malam hado!

Okeh...dah dulu arr citer.
Penat dah aku.
Kita sambung next entry yer....


                                                                                                               To be continue......................



Thanks for singgah dan membaca...
 

0 Crappers:

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...