~♥~ STALKERS ~♥~

Tuesday, August 7, 2012

@}--- Iftar di Malay Village, JB


Last weekend bawa family iftar kat luar.
Actually tak tau nak iftar kat mana kat area JB ni...sebab jarang-jarang makan kat restoran kalau kat JB.
Takat warung tepi jalan tu selalu laaa...
Last year dah bawa pi Thistle, tahun ni ingat nak cari tempat lain.
So come out with Malays Village.
Survey kat tenet, Malay Village ni tiap-tiap tahun provide buffet Ramadhan.
Ni kira first time aku jejak kat sini...jom layan piccas!



Nak berbuffet kat sini kene buat reservation dulu ye.
Lebih-lebih lagi kalau weekend.
Nak walk-in pun boleh, tapi kira nasib-nasib laa kalau masih ada tempat kosong.
Dan sebelum masuk, ko kene check reservation dan buat bayaran siap-siap.
Then, ko nak buat apa pun ko punya suka.
Ini lahhh harga buffetnya....dewasa RM32, kanak-kanak RM18.
Buffet available from 6:00 to 8:30 p.m.
Lepas 8:30 pm, consider untuk ala carte menu. Eh kat sini ada jual dim sum, dumpling dan adik beradiknya....lepas raya nanti nak try ahhh.


Kaunter air...


Main course buffet


Bubur, soup counter and fruits


Side dish counter


Kat sini makan dalam taman kaedahnya.
Ada pondok-pondok untuk setiap meja.
Ada juga yang set meja panjang.
Setiap pondok-pondok ada dihias pokok-pokok.
So agak tenang makan kat sini....entertainment memang takde.
Boleh fokus masa makan.
Ni tempat kitorang....open air.
Seronok!


Ada juga tempat makan yang berair-cond.
Boleh request nak meja ni.
Dalam tu semua meja bulat.
And mostly, orang akan booking tempat tu untuk adakan event such birthday party.



Incek Somi yang setia menemani Miss Wifey... ♥ u sayang.


Ni antara menu-menu yang tersedia.
Menu tak banyak pun.
Padan laaa dengan harga kan.
Kalau kat hotel berpuluh-puluh menu pun belum tentu semua sempat rasa....(ni ayat tak puas hati sebenarnya...ngeh ngeh ngeh)












Antara menu-menu yang ada:
Nasi putih
Nasi bukhari
Rendang daging
Sotong blackpepper
Udang masak lemak cili padi
Ikan patin masak tempoyak
Ayam goreng
Kerabu ayam
Kupang
Paru
Ulam-ulaman
Kerabu
Salad
Sup ayam
Bubur lambuk
Bubur kacang
Kuih-muih
Air dan ABC


Meja dah penuh dah tu...tapi Mak Bonda, Ayahanda ngan Atok lesap lagi.
Entah apa yang diorang cari lagi aku pun tak tau...


Pada aku makan kat sini so so jek.
Takde laa sedap sangat.
Tapi positifkan minda sebab bulan puasa, so ada makanan yang termasin dan tertawar.
Erti kata lain, chef dia betul-betul berpuasa.
Terima seadanya.
Insya-Allah, lepas raya nanti aku nak return pi sini.
Nak try sedap ke tidak sebenarnya menu-menu kat sini. Especially, dim sum and dumpling.


I heart U

---------- :: ----------


Thanks for singgah dan membaca...
 

2 Crappers:

lieyalatif said...

kemain lagi pic si ayiep nak terkam makanan tuh...mesti mase ni die tak mkn ab tu kan ekeekekekeke.....

takpe2, yg penting dah cube...next time dah tau dah taste kat situ camne....

Rose Emely said...

kak lieya...

biasa laa dia. tengok macam tu kalau tak sedap pun jadi sedap.

tu lah...tapi nak test jg lepas puasa ni. nak try dim sum dia...

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...