~♥~ STALKERS ~♥~

Tuesday, February 22, 2011

@}--- Cuti di hari Jumaat lepas...

Cuti bukan sebarang cuti, tapi cuti demi kepentingan sejagat.
Ahaks!~
Sejagat laa sangat. Cuti² pi buat HIV test lor....

Almaklumlaa nak kawenkan. So kenalaa buat HIV test.
Perak tak perak....tapi perak laa juga.
Tak penah amik tau pun HIV test ni cemane rupanya.
Takat yang aku penah dengar, kena buat ujian darah.
Huh! Sah² kene curi satu tube darah aku nih....

Planning asal aku nak buat kat Klinik Kesihatan Putrajaya jek, tapi takut kat Johor kang tak terima lak,
so aku balik buat test kat JB jek.
Hari Jumaat tu pi laa Q kat KK Hosp. Sultanah Aminah, JB
Nak kata cuak sangat tu tak laa, tapi sikit tu ada.
Takut kene cucuk jarum...heheehe
Sampai terasa nak pi shishi.
Incek Tunang lak tak kasi, takut jap lagi nak kena wat urine test dah takde urine.
huhuhuhu....berjam jugaklaa aku tahan.

Almost 3:00 p.m. baru nurse datang buka pintu bilik check-up.
Nurse lelaki youuuu....Abe Kelate agik!!!
hehehehehe

Dia panggil 4 org skali masuk bilik check-up tu
Siapa yg datang bercouple, dia suh masuk skali
Lagi senang, sebab lagi cepat siap...then leh balik sama-sama.

Best juga buat test ni. Tak laa seteruk yg aku fikirkan.
Sekarang dah mudah, dah pakai HIV test kit.
Dlm masa 30 minit dah dpt result.
Dan yg paling penting....takde der nak buat urine urine test ni.
Test darah jek sket....
Huh! Sia² tahan kencing!!!

Haaa ni contoh HIV Test Kit
Sempoi jek.
Macam Pregnancy Test pun hado.
Bagus jugak ek ada Self Test Kit ni.
Siapa² yg sker buat seks rambang tu, boleh laa test pasangan dulu.
Kalau negatif boleh teruskan projek.
hahahahaa........pangggg!!!


Yang ni contoh ekstreme. Sakit tu nak paksa darah menitik camtu.
Biasanya Self Kit ni ada sediakan pump tiub utk sedut darah tu.
So takde laa kene picit bagai nak rak cam nih.



Then after 30 minit, leh dapat result.



Nak dpt result tu kena tunggu palang merah tu naik...
Kalau dua² timbul maknanya POSITIF...so boleh laa jumpe doctor dgn kadar segera.
Kalau satu je timbul maknanya NEGATIF...then boleh laa kawen dgn selamatnya.
hehehehehe....
Dan opkos result aku NEGATIF...........yeayyyyyyy dah boleh kawen!!!



* sumber picca adalah dari Mr.Google. Ahaks!~ Dlm klinik kerajaan takde maknanya diorg nak layan kita snap picca nih...mao kena halau hado arrr....




Thanks for singgah dan membaca...

1 Crappers:

Fyda Rahim said...

hehe.. setel da ko.. gud2..

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...