~♥~ STALKERS ~♥~

Wednesday, June 20, 2012

@}---- Hobi Sukak-sukik.... :D

Hari ni nak share hobi baru....!
Hobi berMANIK.
Asal-asal hobi adalah kes sakit hati sebab tak dapat-dapat nak pi upah orang jahitkan manik kat baju.
Last-last decided cuba jahit sendiri....
Penyudahnya....skang jadi ADDICTED!
Beratus dah kot abis duit beli manik-manik nih....

Haku tak pi kelas pun...
Belajar dari tengok blog-blog orang...
Pastu cari youtube...skodeng-skodeng, try and error.
Jahit jahit jahit....rasa tak puas hati, bukak balik.
Rasa macam senget benget....lantak ahhh baju sendiri je pun.

1st trial adalah pada baju cotton...senang nak belajar kat kain cotton nih.
Sebab kesat...tak lari-lari kain tu...jahit pun jadi kemas jek.
Kena kat kain licin...herot-berot...
Tak kisahlah...baju sendiri.
Orang tengok pun dari jauh jek...bukan kelebet dekat-dekat pon kan....

Ni baju ke-3 dan ke-4 aku try jahit manik...
Boleh laa wat suka-suki.
Nak try yang hardcore blom berkemampuan.....tak mampu nak beli bahan.
Mahal nak mampos...tu kalau campur-campur laaa..
Baju aku tu tak baper hinggit....kos upah jahit dengan kos manik lagi mahal kot dari reger kain....
Nak punya pasal....sanggup jek buat...huk huk huk!

Eh pasni de sesape nak upah aku jahit manik simple ni boleh roger ek...
Harga nanti kita bincang ek!
hahahaha....sengal ubi!

Ok dah  nak balik....!






Nota Hati:  Minggu ni balik JB....nak banjer Atok dinner kat hotel! Eh erti kata hati yang lain, nak bodek Atok....hehehehe Atok kan ngah kaya raya ngan duit Felda! hahahahahahaaaaaa.....



Thanks for singgah dan membaca...
 

0 Crappers:

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...