~♥~ STALKERS ~♥~

Tuesday, June 26, 2012

@}---- Dinner Dating with Atok






  * Gambar ihsan pokcik Goog
 
Weekend lepas berdinner dating sama Atok kat Salt n Pepper Cafe Restaurant, The Zon Regency Hotel.
Saje je bawak Atok makan hotel....sian dia dari muda keje berat.
So dah tua tua ni kita kasi dia feeling feeling makan tempat-tempat standard sket.
Ni bukan nak bodek Atok taw....cuma nak kipas jek.
Maklum jerlah....Atok duk silang kaki kat umah pun boleh dapat gaji ribu-ribu, kita ni keluar rumah subuh balik maghrib pun dapat berapa sen je.
Siannnnnnn kan?



* Gambar ihsan pokcik Goog
 
Planning asal nak dating dengan Incek Somi, Mak Bonda ngan Ayahanda je sempena parent's birthday, tapi disebabkan Ayahanda daku yang sangat kebizian....maka replace laa tempat beliau dengan pak cik daku.


 Kalau dah nama pun aku yang belanja diorang pi makan, maka aku laa juga yang beria-ria snap pic.
So kompom-kompom pic aku takde, sebab takde orang nak tolong snap.
Incek Somi pula kerja, so dia sampai lewat sikit.

Aku import pakcik aku ni sebab nak suruh dia layankan Atok.
Ye laa...Atok aku tu dah tua. Umur dah 70 lebih....so aku amanahkan pakcik aku layankan Atok untuk pi amik makan tu semua.
Erti kata lain jadi BIBIK.....hahahaha
Then aku boleh makan dengan senang lenang....giler kijammmm!




Ni reserve seat untuk kitorg.
Mula-mula macam rasa tak best je sebab jauh dari buffet.
Tapi lama-lama syok plak duk sini...sebab duk dekat sangat ngan buffet tu rasa macam semak plak orang duk lalu-lalang.
View pun cantik....nampak Singapura.
Atok aku tu plak macam tak puas hati....dia pertikai kenapa Singapura tu dekat sangat.
hahahahaa....nak marah orang tua.
Senyum kan jek laaa....


Ni setting meja sebelah kitorang.
Sweet je kan....macam seronok je kalau dating kat sini. 
Ouchhh teringat zaman dating kat sini sebelum kawen dulu....ohoooo



* Gambar ihsan pokcik Goog
 
Aku tak amik pun pic kat buffet.
Malas nak angkut handfon sampai ke sana. 
Aku snap pic makanan yang aku amik jer.
Ni pic ihsan dari pokcik Goog. 

Kat bawah ni antara menu-menu yang kitorang bedal.
Ada pinggan aku, ada pinggan Mak Bonda dan ada pinggan pakcik aku.
Aku snap mana yang sempat jek.
Takdan nak snap lama-lama, perut lapar gila. 
Mak Bonda dera kitorang....disebabkan nak dinner kat hotel, satu hari dia tak bagi makan nasi kat umah.
Penyudahnya....masa amik makanan tu perut dah berbunyik-bunyik dah....huhuhuhu 







Then end up ais krim jagung, strawberry dan coklat dengan topping kacang tumbuk.
Syok!!!
I really had quality time with my family and I do enjoy my dinner with them.
I'm gonna missed this moment.

Sebelum hantar Atok balik....kasi massage sama Atok!


Best jer kan jadi Atok....!
** Korang nampak beg kain Sarawak tu....nampak je bawa beg selekeh tu, tapi dalam beg tu ribu-riban Atok aku angkut ke hulu ke hilir. Tapi bukan duit dia la, duit gaji Felda orang lain. Dia je tak sempat nak hantarkan ke ownernya.

Last but not least....saya perkenalkan Pak Pandir versi tembam bam bam......


 Tomei tak laki haku????
Drive jenjalan pun nak pakai songkok!!!
Tu korang perasan tak watermark aku setepek bawah dagu beliau???
Motif?????
Nak tutup triple chin dia tuh....kekekekeke
Sihat laki aku....pandai aku jaga.
Tak duk serumah pun boleh sihat cenggini, kalau serumah sebumbung nanti cemane laaaa ek...
Alhamdulillahhh..... (^_^)

* kene bersyukur dulu baru leh gelak guling-guling
wakakakkakakakakaka

♥ I LOVE U ABANG AYIEP ♥


Thanks for singgah dan membaca...
 

3 Crappers:

sHeeMa DeaN said...

perghhhhhhhh besssttt gila .. makanan semua nampak superbbb...

pic atok ko atas kerusi urut sangat comeiii (*bodek)... atokkk .. nenek kita single.. hahahahahahahha

Rose Emely said...

Hahahaha...cemane laaa aku boleh x perasan ayat bodek ko nih!
Apa?! Ki ingat nenek single ko tu lepas tapisan akuuu????
Tu belum lg di tapis Mak Munah....ko sanggup???
Hahahahaha.....

Rose Emely said...

Hahahaha...cemane laaa aku boleh x perasan ayat bodek ko nih!
Apa?! Ki ingat nenek single ko tu lepas tapisan akuuu????
Tu belum lg di tapis Mak Munah....ko sanggup???
Hahahahaha.....

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...