Menu hujung minggu bersama Mak Bonda, Ayahanda dan Incek Somi.
Sekor ayam untuk 4 orang.
Syiokkkkk!
SEBELUM
SELEPAS
Sangat marbeles.
Dimakan ketika panas-panas.
Resepi adalah dicilok-cilok dari blog2 resepi dan blog2 kengkawan.
Bahan-bahan:
A
Kicap manis
Sos tiram
Sos lada hitam
Garam
Bawang
Halia (diracik halus)
B
Lemon
Kentang
Lobak
Lada Benggala
Bawang
Halia
C
Mixed Herbs
Lada hitam dikisar kasar
Butter
Cara-cara:
1. Lumur semua bahan A pada ayam luar dan dalam.
2. Sumbat ayam dengan sebiji lemon yang dah dikelar-kelar kulitnya beserta halia yang dah diracik dan sedikit bawang.
3. Susunkan bahan-bahan B disekeliling ayam. Lebih sedap kalau kentang dan lobak tu direbus separuh masak.
4. Taburkan bahan C di atas ayam.
5. Bakar pada suhu 180C selama 45 minit.
Selamat memanggang!
Thanks for singgah dan membaca...
2 Crappers:
x saba nk wat....sodap gle kot...da la ngh lapa nih...
cik ila...
hehehe sila sila
dah buat nanti sila tayang yer..
Post a Comment