~♥~ STALKERS ~♥~


Monday, March 5, 2012

@}--- Mixed Herbs Chicken Grill


 Menu hujung minggu bersama Mak Bonda, Ayahanda dan Incek Somi.
Sekor ayam untuk 4 orang.
Syiokkkkk!


 SEBELUM

 


SELEPAS



Sangat marbeles.
Dimakan ketika panas-panas.
 Resepi adalah dicilok-cilok dari blog2 resepi dan blog2 kengkawan.

Bahan-bahan:

A
Kicap manis
Sos tiram
Sos lada hitam
Garam
Bawang
Halia (diracik halus)

B
Lemon
Kentang
Lobak
Lada Benggala
Bawang
Halia

C
Mixed Herbs 
Lada hitam dikisar kasar 
Butter

Cara-cara:
1. Lumur semua bahan A pada ayam luar dan dalam.
2. Sumbat ayam dengan sebiji lemon yang dah dikelar-kelar kulitnya beserta halia yang dah diracik dan sedikit bawang.
3. Susunkan bahan-bahan B disekeliling ayam. Lebih sedap kalau kentang dan lobak tu direbus separuh masak.
4. Taburkan bahan C di atas ayam.
5. Bakar pada suhu 180C selama 45 minit.

Selamat memanggang!




Thanks for singgah dan membaca...
 

2 Crappers:

LoLiPoP BuLat said...

x saba nk wat....sodap gle kot...da la ngh lapa nih...

Rose Emely said...

cik ila...

hehehe sila sila
dah buat nanti sila tayang yer..

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...