~♥~ STALKERS ~♥~

Monday, February 20, 2012

@}--- Tortilla Si Separa Bujang [♥]

Happy Monday people....happy working too.
Hari ni mood tak berapa nak cantik....
Hope so by couple of hours....mood dah ok.

Now nak share menu hujung minggu hari tu.
Menu sihat untuk yang berdiet atau yang malas....hehehe.



Tortilla Pocket

Bahan-bahan:

Tortilla 
Chicken Fillet
Sosej
Salad
Mayonis
Sos Cili


Cara-cara:

Mula-mula panaskan kepingan tortilla ni.
Guna microwave pun boleh, tapi pun panaskan atas kuali tanpa minyak.
Sekejap je taw...
Tortilla ni boleh beli kat mana-mana hypermarket.
Aku beli kat Carrefour Alamanda je.....garlic flavor.
Kalau kat Giant, ada macam-macam flavor.
So terpulang nak amik yang mana ye.



Pastu toskan salad.
Haku memang addicted dgn coral salad ni.
Beli yang organik.
Memang best....!
Sesape yang nak tambah tomato pun boleh.
Haku malas nak beli tomato...cam leceh plak nak potong benda-benda basah tu kan. 
Nak letak tomato ceri, takut berlarian plak tomato tu.
Or else nak letak timun pun bolehhh.
Sesuka nafsu korang je nak letak sayur ape.
 


Then gorengkan sosej dan chicken fillet ni.
Sebelum ni aku tak pernah jumpe chicken fillet ni.
Hari tu survey kat Carrefour ada plak....brand Farmbest.
Sedap ayam dia....!
Kalau takde chicken fillet atau any boneless chicken, boleh je ganti dengan nuggets.
 


Jangan lupe segala perasa ni yer.
Mayonis tu wajib....baru  laa terasa lemak-lemak.
Slurppppp gitu.
Sos tu aku amik mudah jer....sos-sos balance beli kepsi ori dan kepsi pasar malam.
Wakakaka....gile malas kan?



Bahan dah tersedia, sila corakkannya.
Amik kepingan tortilla, letak atas pinggan.
Then letakkan daun salad di bahagian atas tortilla tu.
Letak sosej dan chicken fillet yang dah digoreng tu atas daun salad.
Then picitkan mayonis sebenar Lady's Choice.
Diikuti dengan sos cili seperti dalam gambar.
Mudah kan???

Terliur tak? Terliur tak?



Kemudian, lipatkan bahagian bawah tortilla ke atas.



Lepas tu lipat pulak bahagian kiri dan kanan tortilla.
See.....dah jadi pocket tortilla.
 

 Inilah hasilnya.
Lauk di celah salad.
Ouchhhh...sangat sodap hokkay!!!


Very the yummeh....
Hwaaaa...tetibe aku terliur pulak.
Dah laa puasa hari ni....menggelodak pewot lapor!
Tidakkkkkkkkk!


Best tak? Best tak menu haku?
Boleh di sajikan waktu sarapan pagi, atau brunch, atau waktu minum petang.
Eh pendek kata sesuai untuk semua waktu.
Makan sambil lepak-lepak tengok tv.
Tak payah nak pegang-pegang pinggan kan?
Dah siap gulung-gulung pocket tu...pegang dan makan sambil mengadap tv.
Oh sangatlah heaven!




Thanks for singgah dan membaca...
 

6 Crappers:

lieyalatif said...

pergghhh...mcm pocket tortila kfc punye dowwwwwwhhhh!!

boleh buat nie sot.....boring ar asik2 bekpes ke lunch ke dinner nasik jek!

Rose Emely said...

kak liyot...

hahhaa...sila sila. memang syiok!

Fyda Rahim said...

misotttttttttttttttttttt.. terliur.. sdpnye.. bilalah nk bt.. (ayat yg xakan bt) haha

Rose Emely said...

Fedot...

Buat jek laa...bukan susah pun.
Bukan kene tumbuk2 perencah...bukan kene sukat2 bahan...
Dari asik makan toasted bread ngan sup campbell...kembang dah tekak aku.
So try laa tortilla...sure tak mengecewakan. ahaks!~

yatt said...

menarik giler terliur aku tgk :)

Rose Emely said...

pn. yati...


hahahaha sila sila...
sila meliur liurkan diri anda...

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...