Menu hujung minggu bersama Mak Bonda, Ayahanda dan Incek Somi.
Sekor ayam untuk 4 orang.
Syiokkkkk!
 SEBELUM
SELEPAS
Sangat marbeles.
Dimakan ketika panas-panas.
 Resepi adalah dicilok-cilok dari blog2 resepi dan blog2 kengkawan.
Bahan-bahan:
A 
Kicap manis
Sos tiram
Sos lada hitam
Garam
Bawang
Halia (diracik halus)
B
Lemon
Kentang
Lobak
Lada Benggala
Bawang
Halia
C
Mixed Herbs 
Lada hitam dikisar kasar 
Butter 
Cara-cara:
1. Lumur semua bahan A pada ayam luar dan dalam.
2. Sumbat ayam dengan sebiji lemon yang dah dikelar-kelar kulitnya beserta halia yang dah diracik dan sedikit bawang.
3. Susunkan bahan-bahan B disekeliling ayam. Lebih sedap kalau kentang dan lobak tu direbus separuh masak.
4. Taburkan bahan C di atas ayam.
5. Bakar pada suhu 180C selama 45 minit. 
Selamat memanggang!
Thanks for singgah dan membaca...
   



2 Crappers:
x saba nk wat....sodap gle kot...da la ngh lapa nih...
cik ila...
hehehe sila sila
dah buat nanti sila tayang yer..
Post a Comment