~♥~ STALKERS ~♥~

Tuesday, November 19, 2013

@}--- Donut...Donut...Donut...!


Semalam punya cerita...

Al-kisahnya dah lama aku duk terbayang-bayang kenikmatan dan kegebuan donut bersalut gula.
Malam kelmarin...tatkala bersendirian kat rumah, makin menjadi-jadi pula tahap cravingnya...huk huk huk

Dipendekkan cerita, semalam aku halfday sebab kepala ting tong gila.
Asas kejadian migrain menggila semalam sebab hari ahad aku sedut air coffee 4 sedutan...arghhhh stress aku. Langsung tak boleh amik cafein...
So kepulangan setengah hari diambil kesempatan dengan mencari J.Co Donut.
Hoihhhh....nikmat gila makan donut!!!

Aku rasa lebih setahun dah kot tak makan donut comei-comei ni...so semalam berjaya lepaskan gian.
Yeayyyy.....terima kasih Incek Somi sebab tolong hantar pi beli donut...hiks.
Tetiba rasa macam tak cukup plak donut 6 biji nih... :)


Motif cerita: Sengaja nak gi beli donut sebab laluan ke bandar tu lalu depan Villa Nabila. Hahaha kepochi juga ngan Villa Nabila tu. Tapi lalu jek....takde laa sampai benti nak masuk tengok apejadah dalam vila tu..



Thanks for singgah dan membaca...
 

Thursday, November 14, 2013

@}--- Black Pepper Marinade

Salam...

Hai hai hai....Ari ni nak canang satu produk masakan.
Instant BlackPepper Marinade keluaran Saraspice, Lembaga Lada Malaysia atau pun lebih dikenali dengan nama Malaysian Pepper Board (MPB).
MPB adalah satu jabatan dibawah Kementerian Komoditi dan Asas Tani.
Produk ni belum ada dipasaran....so sesiapa yang beli dulu, sangatlah bertuah... :)


Siapa-siapa berminat boleh PM kita nak order ye.

1 paket = RM5.00
1 kotak (15 peket) = RM60

Harga adalah TIDAK TERMASUK kos pos.

Super senang dan lazat.
1 peket boleh guna untuk 500gm - 1kg ayam/daging
Tak perlu tambah apa-apa dah....tapi untuk impact yang lebih sedap, perapkan bersama mayonese.


 1st chicken grilled with blackpepper marinade...
Sedap.....sekali rasa, hari2 suami mintak buat chicken grilled.


Untuk mereka yang berdiet, guna isi ayam untuk buat nugget.
Pun boleh guna blackpepper marinade ni, campur dalam isi ayam, cetak dan bakar or goreng.


Then saya bakar daging pulak...
Sesi mengabiskan daging korban kaedahnya....hehehe
Perap daging ni ngan blackpepper marinade sejam....grill atas pan
Ohoi....ala-ala makan kat tenpayaki gitu.
Liat-liat sikit....tapi lazat!


Paling mudah digunakan ketika kita kesuntukan masa. Tak sempat nak prepare bahan-bahan...BlackPepper Marinade ni laa penyelamat. Gaul-gaul pada lauk, perap sejam, terus bakar or goreng.
Settled!!!
Nak beli untuk buat BBQ pun lagi bagus....especially yang merancang family day...


So for those yang nak order sila hubungi saya yer....

H/Phone: 012-3041107 (Rose Emely)
Email: rose_emely@yahoo.com
 
1 paket = RM5.00
1 kotak (15 peket) = RM60

Harga adalah TIDAK TERMASUK kos pos.

p/s: Dealer dialu-alukan. Sesiapa berminat boleh contact saya terus yer.



Thanks for singgah dan membaca...
 

Thursday, November 7, 2013

@}--- Fuhh fuhh fuhhh.....

Assalamualaikum w.b.t.

Mari kita mulakan...
Sesi mengibas habuk habuk habukkkk...
Setengah jam kemudian....
Sesi memotong lalang dan rumput rampai...

 Hoihhh lama gila tak update blog.
Reason adalah kebizian yang tak tertanggung.
Itu yang tersurat....
Yang tersiratnya adalah MALAS.

Okeh cukup untuk permulaan....sambung esok lusa tulat.
Tu pun kalo rajin....hik hik hik
 
Thanks for singgah dan membaca...
 

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...