~♥~ STALKERS ~♥~

Wednesday, May 22, 2013

@}--- Fast and Furious 6

 

Hoyeahhhh....my hero is coming back!!!
Tak sabar nak tengok favourite movie ni kuar....
Tapi hakikatnya, bukan boleh tengok sharp on 23rd Mei ni pun....
Kompem kene tunggu weekend or another next weekday...huhuhu Incek Somi kijer lor!!!
 

 Ohhhh rasa macam tak boleh tidorrrrrrr....
Eh aku tak pasti laa pulak aku ni minat cerita ni atau minat Van Diesel yang sebenar-benarnya???
Masakkkk arr pasni kene sound ngan Incek Somi lagi...tak habis-habis suruh dia fitkan body macam Van Diesel...hahaa lama-lama makan penampor aku nih!!
Apa-apa pun...Fast and Furious tak pernah mengecewakan.
Jalan cerita memang superb...
DVD FF yang lama pun asik laaa aku ulang tayangggg...!

Btw....aku dapat tau, kawan aku dah siap download online cerita ni.
Ni mesti cinema record nih...
Ermmm sesape yang nak terjah link movie Fast and Furious 6  tu boleh laa pi website 'zmovie'.
Direct link aku tak sure....sebab aku tak nak mencemarkan pemandangan aku dgn tengok cetak rompak.
wooot....wooot...woottt



See the muscles???
Arghhh aku soka aku sokaaaaa
Okeh malam ni boleh mimpi kan Van Diesel......laalalalala
Adiossss.....



Thanks for singgah dan membaca...

 

Tuesday, May 21, 2013

@}--- Udang Galah or Bukan Udang Galah

Phewwwww....lama tak hapdet blog eh.
Kebizian gitu.
Baru nak taip "blo..." jer...ada keje sampai.
Haishhh bz benor.

What ever it is....entry ni khas untuk customer yang masih contact untuk beli udang galah.
Mohon ampun beribu ampun....patik sudah tidak supply udang galah.
Muahahahaha...
Kesian uols nak makan udang galah pure dari sungai...tapi nak buat macam mana ek.
Supplier den dah tak sanggup nak supply.
And ada kala.....udang tu pun dah takde.

Maklum jelah....itu hasil sungai yang kita tak nampak jumlah sebenar kat dalam tu ada berapa juta ekor.
Kadangkala banyak, kadangkala bermusim, kadangkala memang sampai tak termakan.
Tapi barang kali juga, udang-udang itu mula merantau dan berhijrah ke kawasan yang lebih menarik kehidupan mereka.
Yang mampu membuatkan mereka membiak dengan lebih banyak.
So buat masa ni, supplier aku tak jumpa lagi port baru udang-udang tu.
Maaflaa ye tuan-tuan dan puan-puan yang masih contact tanya pasal udang.

Udang dah tak hadoooooo....


Yang hado...udang kat kedai ni je hah.
 


Yeszzzaaaaa...itu adalah udang butter.
Errrr...aku rasa ni bukan udang galah....kalo udang galah lagi besor-besor kepala dia kan.
Ni udang biasa kot yang memang bersaiz besar....
Or tak tau laaa....asalkan nama dia udang.
Hehehehee.....slurrrrrrpppp



Thanks for singgah dan membaca...

 

Friday, May 10, 2013

@}--- Dinner at Breeks


Bersempena Jumaat yang indah ni...jom share piccas yang indah jua.
Takda piccas yang lebih indah selain piccas makanan.
Haaaaa....kalau makin bolat jangan salahkan donia.
Salahkan mata dan mulut yang cepat cair dengan makanan....

Kisah berlaku Jumaat lepas.
Hahaha....dah seminggu perap cerita.
Lokasi adalah City Square Mall, JB....
Sebelum makan kat sini, ada moment majuk-majuk dulu...dah tahap nak makan penyepak, baru laaa caraaa nak makan sedap-sedap.
Kaedah memujuk gitu....

Layanzzzzz....


The main course...






Part of the drinks...



 The dessert...



So nyummy kan????
Tapi hakikatnya masuk sini sebab terpikat dengan weekday promotion...
Lamb shoulder RM14.90 include Ice Lemon Tea.
Fuhhh sape tak nak kan??? Laju-laju order...


Ni view dari seat kami...
Lokasi adalah open...tapi bukan open air sebab still dalam mall.
Cuma tak berdinding penuh...
So kalau ada orang lepak tepi pagar tingkat atas...boleh nampak korang ngah makan kat bawah tu...


Yeahhh itulah lokasi sebenar tempat duduk kami...si bolat oh si bolat!!!


 While waiting....snap snap snap


 Incek Somi order chicken grilled....


And this is mine....lamb shoulder...
oOHH nyummilicious...!!!


The end.....hahaha lazat weiii!!!
Last baru aku tau...Breeks ni satu syarikat ngan Seoul Garden.



 Total:

Chicken grilled - RM16.90
Lamb shoulder - RM14.90
(+) Taxes 16% = RM36.90

 Not bad haaaa!

 
Thanks for singgah dan membaca...
 

Thursday, May 9, 2013

@}--- Pink Canister


Abanggggg....nak dapur acenggini!!!
Fuhhh...doplohpatjam aku duk dapur jek...
Suweeeeeet mata memandang...hahaha
Well hari ni nak skodeng pasal canister pulak.
Tahu canister?
Tak tahu?
Kamu nampak rak sebelah kiri piccas tu...yang berbotol-botol kat rak tu?
Haaa itulah yang dinamakan canister.
Dipanggil CANister sebab ia berasaskan tin....tin sama ngan can.
Ada paham???

Tapi tak semua canister berasaskan tin...ada yang kaca, ada yang seramik, ada juga yang plastik.
So asas-asas yang lain ni aku tak pastilah dipanggil canister juga atau nama lain.
Nak mudah, kita panggil je canister yer kengkawan...

Persoalannya kat sini, kat mana aku nak cari canister yang pinky-pinky dan comel ini???

Okeh ini yang aku kategorikan sebagai Tin



 


 





Yang ni kategori ape hah?
Stainless steel ek??


 Yang ni pulak kaca dan seramik



 haaa kat mana ada jual???
Aku nak beliiiii....
Kalau vintage tu aku tau laaa banyak jual kat mana-mana home decor.
Tapi aku tak minat sangat ngan vintage...semak arrr banyak sangat rose.
Cukup-cukuplaa aku jadi Rose Emely tunggal....hihihi
To those yang tau kat mana ada jual...sila panjang-panjangkan info yek...
Metacehhhhh.....

Ehh kalo jumpe set macam ni haku tak nak tawwww!!!!
waakakakakakaaa

 
 

Thanks for singgah dan membaca...
 

Wednesday, May 8, 2013

@}--- Sambungan.....


Malas nak taip tajuk, ni sambungan entry semalam.
Gila pemalas...!

Okeh now sambung jalan-jalan hari Ahad (28/04/2013)
Kami ke Rumah Kanak-Kanak Spastik Johor Bahru....misi mencari adik angkat untuk mereka berdua. Maklum...mereka masiH single. So...cari laaa adik or abang yang boleh diangkat-angkat.
Hahahahah





Pagi tu hujan...so kami merayap indoor je.
Kat luar pun banyak jualan....gerai makanan paling banyak.
Disebabkan hujau renyai yang semakin lebat....agak tak menyelerakan nak makan-makan kat situ.
Lagipun kami dah bekfast Mc'D pagi tu...
So pegi sekadar menghabiskan kupon.

Last but not least....itu yang kami grab.
Drive 7 yo!!!


Settle kat situ, merangkak ke The Zon pulak.
Free duty!!!
Sebenarnya takde dalam plan pun, tapi disebabkan nak pi amik Incek Somi kat istana tengahari tu, so lepak mall yang dekat-dekat je laa. Senang nak pegi nanti...
Dah datang free duty tak sah laa kan kalo tak masuk kedai cekelat....
Arghhhh....so murah!!!



Dedicated to Whittaker's lover....boleh pilih nak yang mana


Aku rembat ni je kat kedai cekelat yang pertama.
Dekat ngan umah kan...so tak payah beria-ria nak memborong.
Kena sepak free nanti....hehehe


2nd Chocolate shop
Model tak berbayar ni ada je di mana-mana




Jelly bean ni sebijik macam dalam Candy Crush....hahaha


M&M ni cute....tapi....
*kang beli kena marah lak...so abaikan jek


Makcik sorang ni buang tebiat suh amik gambor ngan patong nih...
Fefeeling nak ke Korea katanya!!!


Konon penat sangat jenjalan....



Siap shopping bedezuppp...amik Incek Somi.
Lepak KSL City plak...cuci2 mata...KSL tu dah macam Korean Mall...
Kami kan peminat Korean....hahahaha poyo!!!


Metaceh Abang Ayiep banje kitorang mamam Sushi....burppppp!!!


Semakin bolat lepas bedal sushi....eh siyes punye bolat nih!!!


Then macam biasalaaa...kalo orang datang JB tak sah tak bawak pi Hello Kitty Town la kan.
Tapi macam biasalah...takdenya orang yang aku bawak tu masuk dalam town tu betul2.
Takat amik pic kat luar je pun....termasuk laaa haku.
Hahahaa....sayang duit woi. Len kali je laaa kalo nak masuk pun...hahahaa


Gigihkan minah ni...dalam sangkar kaca sangat ko. Seb baik tak kene sound ngan mak guard...ahahah
Layankan je laaaa


And opkos ke Legoland pulak...



Okey ler tu kan....
Balik umah pun dah dekat kol 7
Takde chance diorang nak take nap...sebab bas balik KL kol 9 malam.
hahaha...sampai umah mandi2...pack barang-barang, dekat2 kol 8 kuar makan lak.
Pic balik tak sempat snap...Note haku pun dah kong.
So semua tinggal kenangan dalam kepala otak jek...
Paling kelakar aku tengok orang datang JB balik KL bawak buah tangan sekotak.
Hohoho...dasyat memborong!!!

Well...thanks a lot to my real buddies.
Sorry yer...banyak lagi agenda tak terlaksana sebab kekangan waktu.
Next time datang lagi....kita kasi jimba lebih sket.
Next plan...kita jelajah pedalaman ye.
Tak mo dah ronda town....
Thanks a lot for coming here and both of you really make my day!!!

                                                                                                                                              THE END 


Thanks for singgah dan membaca...
 

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...