~♥~ STALKERS ~♥~

Saturday, June 30, 2012

@}--- Sunshine from Kuching

Assalamualaikum and Morning bloggerians....

How do you do?

Hari ni bersiaran dari Malaysia Timur...Bandaraya Kuching!

Masih lagi dalam mode jalan-jalan, ronda-ronda, makan-makan....wehooo!

So blog akan sunyi sekejap....atau kalau rajin, malam2 free boleh upload lagi....

Another 2 days to go...

Next destination is State Museum and Culture Village....yeahhh!

See you guys....


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, June 28, 2012

@}--- Pelangi pagi...

Its a lovely Thursday.

Cute mute tak bunga di bahu saya....?

Nak sambung keje...

K bye!!!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, June 27, 2012

@}--- Wordless Wednesday #12

So in love....I really in a good mood.

Already prepare to off to KLCC as a secretariat for 8th Design & Health World Congress 2012.

Will spend 2 days for the congress then shoot to JB again....hoyeah!

Take off to Kuching on lucky Friday noon with my lovely family as our family vacation.

Back to Putrajaya on 2nd July, continue with KPSL exam for straight 3 days.

Oh God....it will be my very tough week.

No time relaxing and wasting time on bed, no buble shower, no time for day dream and I have to rush for my time running.

May Allah give me a good health to stand along the tough week.

What ever it is.......I'm happy!


Thank you Allah...♥


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, June 26, 2012

@}---- Dinner Dating with Atok






  * Gambar ihsan pokcik Goog
 
Weekend lepas berdinner dating sama Atok kat Salt n Pepper Cafe Restaurant, The Zon Regency Hotel.
Saje je bawak Atok makan hotel....sian dia dari muda keje berat.
So dah tua tua ni kita kasi dia feeling feeling makan tempat-tempat standard sket.
Ni bukan nak bodek Atok taw....cuma nak kipas jek.
Maklum jerlah....Atok duk silang kaki kat umah pun boleh dapat gaji ribu-ribu, kita ni keluar rumah subuh balik maghrib pun dapat berapa sen je.
Siannnnnnn kan?



* Gambar ihsan pokcik Goog
 
Planning asal nak dating dengan Incek Somi, Mak Bonda ngan Ayahanda je sempena parent's birthday, tapi disebabkan Ayahanda daku yang sangat kebizian....maka replace laa tempat beliau dengan pak cik daku.


 Kalau dah nama pun aku yang belanja diorang pi makan, maka aku laa juga yang beria-ria snap pic.
So kompom-kompom pic aku takde, sebab takde orang nak tolong snap.
Incek Somi pula kerja, so dia sampai lewat sikit.

Aku import pakcik aku ni sebab nak suruh dia layankan Atok.
Ye laa...Atok aku tu dah tua. Umur dah 70 lebih....so aku amanahkan pakcik aku layankan Atok untuk pi amik makan tu semua.
Erti kata lain jadi BIBIK.....hahahaha
Then aku boleh makan dengan senang lenang....giler kijammmm!




Ni reserve seat untuk kitorg.
Mula-mula macam rasa tak best je sebab jauh dari buffet.
Tapi lama-lama syok plak duk sini...sebab duk dekat sangat ngan buffet tu rasa macam semak plak orang duk lalu-lalang.
View pun cantik....nampak Singapura.
Atok aku tu plak macam tak puas hati....dia pertikai kenapa Singapura tu dekat sangat.
hahahahaa....nak marah orang tua.
Senyum kan jek laaa....


Ni setting meja sebelah kitorang.
Sweet je kan....macam seronok je kalau dating kat sini. 
Ouchhh teringat zaman dating kat sini sebelum kawen dulu....ohoooo



* Gambar ihsan pokcik Goog
 
Aku tak amik pun pic kat buffet.
Malas nak angkut handfon sampai ke sana. 
Aku snap pic makanan yang aku amik jer.
Ni pic ihsan dari pokcik Goog. 

Kat bawah ni antara menu-menu yang kitorang bedal.
Ada pinggan aku, ada pinggan Mak Bonda dan ada pinggan pakcik aku.
Aku snap mana yang sempat jek.
Takdan nak snap lama-lama, perut lapar gila. 
Mak Bonda dera kitorang....disebabkan nak dinner kat hotel, satu hari dia tak bagi makan nasi kat umah.
Penyudahnya....masa amik makanan tu perut dah berbunyik-bunyik dah....huhuhuhu 







Then end up ais krim jagung, strawberry dan coklat dengan topping kacang tumbuk.
Syok!!!
I really had quality time with my family and I do enjoy my dinner with them.
I'm gonna missed this moment.

Sebelum hantar Atok balik....kasi massage sama Atok!


Best jer kan jadi Atok....!
** Korang nampak beg kain Sarawak tu....nampak je bawa beg selekeh tu, tapi dalam beg tu ribu-riban Atok aku angkut ke hulu ke hilir. Tapi bukan duit dia la, duit gaji Felda orang lain. Dia je tak sempat nak hantarkan ke ownernya.

Last but not least....saya perkenalkan Pak Pandir versi tembam bam bam......


 Tomei tak laki haku????
Drive jenjalan pun nak pakai songkok!!!
Tu korang perasan tak watermark aku setepek bawah dagu beliau???
Motif?????
Nak tutup triple chin dia tuh....kekekekeke
Sihat laki aku....pandai aku jaga.
Tak duk serumah pun boleh sihat cenggini, kalau serumah sebumbung nanti cemane laaaa ek...
Alhamdulillahhh..... (^_^)

* kene bersyukur dulu baru leh gelak guling-guling
wakakakkakakakakaka

♥ I LOVE U ABANG AYIEP ♥


Thanks for singgah dan membaca...
 

Monday, June 25, 2012

@}--- Sayang ayah saye....

Ayah saya selalu pegi exhibition anjuran Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi kerjasama dengan Kementerian Pertanian & Industri Asas Tani.


Baru baru ni Ayah pegi karnival Jelajah Janji Di Tepati....!

Μacam-macam dia bawak balik, tshirt, cap, note book, pen, key chain, bekas pen dan fridge magnet.

Hakikatnya, Ayah aku ni mmg hardcore pen collector.....erti kata lain, pen2 free gift tu memang rajin benor dia collect.

Berbekas2 dah kat umah tu....sampai ada yg dah kering dakwatnya.

Aku dah plan.....terdesak2 nanti aku nak bukak gerai kat Bazaar Karat JB, jual balik pen2 tu sumer....kikiki giler kijam jd anak!

Pic kat atas tu hasil rembatan aku dr Ayah...aku bwk balik dekat 20 batang pen MPIC tu...sedekah kat member2.

Note pad, stick note & note book tu utk personal use....limited!


Untung ada Ayah yg jd collector ni...tapi untung lagi jd anak yg tukang perabis dan penjahanam....wakaakkakaa



Nota hati :: Mata kelat giler.....dapat plak mkn pulut kuning ngan rendang ayam pagi ni, subsidi dr pn. Iqa...bertambah2laaa ngantoknyer. Nak bantallllllllllllllllll........


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, June 21, 2012

@}--- Dinner

Ini je menu dinner shayer...sihat kan?

Serve for two...so ngam2 cun2 jek dalam pewot!

Bendi dan bunga kobis rebus.

Ikan selar tu di lumur dengan bawang putih, cili padi, serbuk kunyit dan garam yang ditumbuk lumat. Pastu goreng dgn minyak yg sangat sedikit....ala-ala bakar gitu hasilnya...

Cicah plak ngan air asam + sambal belacan...haaa yang ni tapaw kat opis jek siang tadi. Takat untuk sekali makan....x kose den nak bancuh sendiri...!

Menu yang sangat heaven...pedassss melotop!

Makan berulam sebotol air mineral....hehehehe


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, June 20, 2012

@}---- Hobi Sukak-sukik.... :D

Hari ni nak share hobi baru....!
Hobi berMANIK.
Asal-asal hobi adalah kes sakit hati sebab tak dapat-dapat nak pi upah orang jahitkan manik kat baju.
Last-last decided cuba jahit sendiri....
Penyudahnya....skang jadi ADDICTED!
Beratus dah kot abis duit beli manik-manik nih....

Haku tak pi kelas pun...
Belajar dari tengok blog-blog orang...
Pastu cari youtube...skodeng-skodeng, try and error.
Jahit jahit jahit....rasa tak puas hati, bukak balik.
Rasa macam senget benget....lantak ahhh baju sendiri je pun.

1st trial adalah pada baju cotton...senang nak belajar kat kain cotton nih.
Sebab kesat...tak lari-lari kain tu...jahit pun jadi kemas jek.
Kena kat kain licin...herot-berot...
Tak kisahlah...baju sendiri.
Orang tengok pun dari jauh jek...bukan kelebet dekat-dekat pon kan....

Ni baju ke-3 dan ke-4 aku try jahit manik...
Boleh laa wat suka-suki.
Nak try yang hardcore blom berkemampuan.....tak mampu nak beli bahan.
Mahal nak mampos...tu kalau campur-campur laaa..
Baju aku tu tak baper hinggit....kos upah jahit dengan kos manik lagi mahal kot dari reger kain....
Nak punya pasal....sanggup jek buat...huk huk huk!

Eh pasni de sesape nak upah aku jahit manik simple ni boleh roger ek...
Harga nanti kita bincang ek!
hahahaha....sengal ubi!

Ok dah  nak balik....!






Nota Hati:  Minggu ni balik JB....nak banjer Atok dinner kat hotel! Eh erti kata hati yang lain, nak bodek Atok....hehehehe Atok kan ngah kaya raya ngan duit Felda! hahahahahahaaaaaa.....



Thanks for singgah dan membaca...
 

Tuesday, June 19, 2012

@}--- Fuhh fuhhh fuhhh...

Sesi menghembus habuk-habuk yang bergelimpangan dalam blog ni...


Errr....ada lg ke org jengah blog aku nih???


Takpe2...pasang nekad balik. Pasni nak rajin-rajin update blog balikkk....


Nota Minda: Harap2 bukan sekadar illusi....hihihi


Published with Blogger-droid v2.0.4

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...