~♥~ STALKERS ~♥~

Thursday, December 29, 2011

@}--- Saya dah signnnn.....

Ni gara-gara takde topik dah nak story.
Actually ada, tapi mood tu yang takde...
Btw, minggu ni minggu akhir di bulan Disember dan tahun 2011.
Makanya, macam-macam hal kene settle.
Segala benda nak kene update....moga-moga 2012 tidak mendatangkan masalah.

Dan yang paling penting....haku dah sign!


 * Tetiba nama gue masih CIK....ye tuan-tuan dan puan-puan, masih CIK.
hehehehee....syoknyerrr!




Dan kompom saya pilih Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) dan dipaksa bersara umur 60 tahun....
Mampu atau tidak nak perform sampai umur 60 tu....kita tengok je laa nanti.
Mudah-mudahan apa yang di rancang Tuhan itu memang yang terbaik untuk kita.
Sebagai hamba, saya adalah... "YANG MENURUT PERINTAH"

 

Sekian, terima kasih.



Keluhan hati :: Semoga Mak Mentua den copek sombuh. Sian Mak sakit.... (T_T) Esok balik JB lagi...



Thanks for singgah dan membaca...





Wednesday, December 28, 2011

@}--- Wordless Wednesday #10


Semoga Mak cepat sembuh....


~ Amin ~



Thanks for singgah dan membaca...


Friday, December 23, 2011

@}--- Variasi D.H.I.A

Bukan cerita tentang Nurqamadhia yer...
Tapi ini kisah Dhia Ariesya...
Si bam-bam, si lat-lat, si mei-mei dan si bab-bab.....

Ni anak pada boss haku...
Dak tomei ni lahir kat London...
Tapi bahasa pengantar dia loghat Kedah yer...
So password kalau nak dukung dia kene cakap loghat Kedah....
Kompom ko boleh dokong...takde password, sorry....2 3 langkah je ko amik...melalak laa beliau.






Ni je jejaka yang berjaya songlap Dhia lama dari mama dia.
Sebab awal-awal dia dah mai ngan loghat Penang...
Eh Penang ngan Kedah...loghat tak same kan? Slang tu len sket...
But, disebabkan masih di peringkat utara, maka dak tomei ini accept jek....


See see...betapa tenangnya si bam-bam ni dalam dukungan jejaka Penang nih...
Jeles hokkay....jeles!
Sebab haku pun tak berjaya bawak lari jejauhhhh....


Aku rasa ni ekspresi muka Dhia paling tomei....
Cebek cebek...nak nangis...
Drama queen laa ko Dhia!!!
Like mama like dotter.....wakakkakaa...




p/s :: Tahniah laaa pada Dato' Eizlan Yusuf dan Dato' AC Mizal.....bertuahnya hidup.


Thanks for singgah dan membaca...

Thursday, December 22, 2011

@}--- L'oreal Everstrong Reconstruct Shampoo


Tengok picca atas tu pun semorang dah tau.
Ni mesti ada masalah rambut gugur kan?
Yup yup yup....untuk aku ia sangatlah dasyat.
Sebab...aku adalah golongan manusia yang tidak berambut lebat.
So kalau dah selalu, kerap dan banyak yang gugur sure laaa makin nipis rambut haku kan.
Apa yang aku tau, keguguran rambut itu normal.
Bak kata cikgu ERT aku dulu, sehari 100 helai rambut gugur adalah normal.
Untuk orang yang rambut lebat nak mampus memang la normal, untuk yang nipis cam haku ni abnormal dah tu....

Lebih dasyat kalau tengok mosaic lantai rumah....macam nak menangis.
Sana sini bersepah rambut...cam nak kutip sambung balik.
huhuhu....hari-hari nak kena menyapu.
Bukan sekadar habuk tapi helaian rambut.
Sampai aku sendiri rasa muak nak kemas meja solek haku...bersepah-sepah rambut.
Asal sentuh je rambut...kompom ada yang gugur.
Cam fobia dah nak sentuh rambut sendiri...tapi tu laa kan kalau tak sentuh sape plak nak tolong sentuh.
Nak biar je cam rambut mak lampir????
Tak cun hokkay! Tak cun...!

Dalam pic 1 ni laaa rupa rambut aku setiap kali aku sikat, raut, or even lepas mandi.
Setiap kali raut lebih kurang banyak ni laa.
Tu belum yang gugur tatkala di hembus angin...huhuhu
Just bayangkanlaaa kalau sehari 3 4 kali sikat rambut.
Ni haku pakai sikat yang jarang-jarang matanya taw...kalau pakai yang rapat-rapat, terus botak gamaknya.
Sebab tu laaa...aku adalah manusia yang jarang-jarang nak sikat rambut.
Lepas mandi memang tak penah nak sikat.
Luckily rambut aku jenis lurus...so takde laa rupa sarang tebuan kalau tak bersikat kan.

Pic 1 :: Rambut yang gugur.

 Last week aku ada jenjalan blog yang share info pasal kesihatan rambut.
Aku ni plak bukan jenis yang suka lepak saloon and buat spa rambut or any other hair treatment.
100% bergantung dengan shampoooooo.
Lepas preview dan preview dan preview.....
Came out with L'oreal product.
Sebelum ni aku pernah laa cuba shampoo Pantene, Clear, Head & Shoulders, Herbal Essence dan Dove.
Haram....satu pun tak menjadi.
Aku yang tak berkelumumur pun kadang-kadang ada kelumumur balik sebab salah pakai shampoo.
L'oreal je tak pernah cuba lagi.
Sebab shampoo L'oreal mahal jugak kan.
Memang tu pilihan terakhir kalau nak beli.
Tapi disebabkan tengok rambut sendiri bersepah kat lantai....terus hati berkata 'ok aku kene try product ni.'

So weekend hari tu berjaya mengepow Incek Somi.
 New product from L'Oreal.
L'oreal Everstrong Reconstruct Shampoo & Conditioner

Shampoo ni adalah sulfate-free.
Menggunakan herbal sebagai bahan utamanya.
Beraroma Rosemary dan Juniper.
Berfungsi mengawal minyak pada kulit kepala dan secara tidak langsung mengawal keguguran rambut serta mengelakkan rambut menjadi kering.
Selain membina semula struktur rambut yang lemah, shampoo ni juga mengawal rambut dari menjadi kusut.
Lebih berkesan jika menggunakan Conditioner.

Cara penggunaan adalah mudah. 
Shampoo ni likat, so guna sikit je dah cukup.
Ratakan pada rambut yang basah, pastu massage kepala dalam 4 -5 minit.
Bilas sampai bersih.
Lepas tu, sapukan Conditioner pulak. Tak perlu sapu hingga ke kulit kepala sebab hujung rambut yang dah kering lebih memerlukan nutrisi tambahan.
Biarkan terperap dalam 1-2 minit, baru bilas rambut sebersihnya.




On 19 12 2011 was my first trial.
Superb! Awesome!
My hair so silky.
Sangat lembut dan sangat licin.
Very much different than before.
I'm impressed!

Lepas mandi....aku try sikat rambut.
Hasilnya masih ada rambut yang gugur.
Tapi aku rasa macam kurang.
Masa mandi pun selalunya gugur tapi tak sebanyak dulu.
Hmmm...tanda-tanda yang sangat baik laa kan.



 Pic 2 :: Rambut yang gugur selepas mandi dan telah menggunakan L'oreal Everstrong Reconstruct Shampoo & Conditioner.

 Sebelum tidur pula, aku pakai L'oreal  Everstrong Overnight Hair Repair Treatment ni.
Pakej sekali dengan Everstrong Reconstruct Shampoo & Conditioner.
Cara pakai senang je....sebelum tidur sapu je kat rambut especially kat hujung-hujung rambut.
Sama je macam pakai Conditioner tu...tak perlu sapu pada pangkal rambut, sebab hujung rambut tu lebih perlukan nutrisi tambahan.
 


 Selepas semalaman guna, bangun pagi terus sikat rambut.
Gigih nak tengok hasilnya kan.
Taraaaaa.....memang teruja!
Makin sikit je yang gugur.
Best best best....!

  Pic 3 :: Selepas semalaman menggunakan L'oreal Everstrong Reconstruct Shampoo, Conditioner & Overnight Hair Repair Treatment.

 Dan paling kagum bila waktu balik kerja semalam.
Bila tarik getah rambut langsung takde sehelai pun rambut melekat kat getah.
Wowwww...tak pernah berlaku macam tu.
Biasanya memang penuh rambut kat getah rambut tu.
Terus amik sikat plak.....and that's it.
Cuma beberapa helai je!!!

 Pic 4 :: Selepas 24 jam menggunakan L'oreal Everstrong Reconstruct Shampoo, Conditioner & Overnight Hair Repair Treatment.


Kesimpulan yang boleh dibuat, haku sangat soooooka!
Walau kocek agak koyak rabak.
Tinggal satu lagi product yang aku belum guna.

L'oreal Everstrong Deep Replenishing Masque

Fungsi masque ni untuk melembutkan dan melicinkan rambut.
Secara langsung sebagai nutrisi tambahan untuk rambut juga.
Cara guna senang je...lepas shampoo dan conditioner, sapu masque ni pula.
Biarkan dalam 5 minit, baru cuci bersih.
Kegunaan adalah seminggu sekali atau bila perlu.



 Tak sabar nak tunggu rambut panjang lagi.
Incek Somi pun dah cakap....simpan rambut panjang macam dulu.
Kalau dulu merungut tak nak simpan rambut panjang sebab selalu gugur, skarang dah tak merungut...
Macam tak sabar-sabar nak suh panjang cepat.
Paling best bila pakai shampoo ni terasa rambut macam tebal sikit.
Tak senipis dah sehalus dulu.
Wahhh....best! best!


Well....produk ni ada jual kat Watsons.
Skarang masih harga promosi.
Aku lupa exact price...ini harga yang aku ingat je laa k
Shampoo : RM24.00
Conditioner : RM24.00
Overnight Hair Repair : RM32.00
Masque : RM38.00
*Ni harga promosi...(lebih kurang yg aku igt). Normal price aku tak tau berapa.
Then bonus 50% point rewards bagi pemegang loyal card Watsons.
Harga memang boleh tahan, tapi worth it laaa sebab berhasil.
Apa pun kena ingat, tak semua produk sesuai untuk setiap orang. 
Lain orang lain keperluannya, so kita memang kena try and error.


 Last but not least...gambar atas ngan gambar bawah ni macam adik beradik tak???


ngeh...ngeh...ngehhh...pisnowor!




 Nota kaki :: Dis week balik JB. Ada 2 wedding nak kene attend....cousin & SIL.

Thanks for singgah dan membaca...



Wednesday, December 21, 2011

@}--- Austin Steak House

Bila dating dengan Incek Somi....menu steak memang tak pernah ketinggalan dalam menu.
Pokcik ni memang suke makan daging....tengok badan laa kan.
Bang....lepas ni kita kumpul duit, buat ternakan lembu laa plak ek.
Agak-agak nak makan daging lebih...kita panggang je sekor lembu.
Baru laa charaaaa......

Then....last Ahad-day pi laa cari kedai steak yang dekat-dekat ngan Putrajaya nih.
Ronda punya ronda, maka di takdirkan kami berhenti di sini.
Austin Steak House!

Standard kedai Melayu laa kan...suasana kedai sure nak malap-malap, suram-suram.
Konon nyer romantik laa tu...padahal rasa cam nak celik mata pun susah!
Sebab tu laaa aku suka makan kedai mamak....terang benderang.
Kompom-kompom kebersihan makanan dan peralatan tu ko nampak.

Original scene dalam Austin Steak House
Malap...syok romen romen nih.


Menu






Siap letak doa sebelum dan selepas makan.
Tapi buku menu ni diorang amik lepas amik order....
So pada sesape yang tak hafal doa tu...sila pinjam buku menu ni yer.


Alamat restoran.
Area Seksyen 7 Bangi.
Sebelum nak ke Red Wok Bangi.


Masa kitorang sampai tak ramai orang pun.
Eh tak lama lepas tu berduyun-duyun yang masuk....pembawa rezeki sungguh kan?


 My luvly hubby...si bam-bam!



Tapi malam tu dia buang tebiat tak makan steak....tapi makan chicken chop.
Hurmmm pelik pelik.


Ni menu aku....Sizz Chicken.
Fanas fanas....menggelegakk.
Abes percik-percik kat fon I yang cap ayam tuh!


Hasilnya memang tidak menduka citakan.
Atau lebih tepat, kami mengamalkan konsep jangan membazir.
* Ada yang tersirat di situ....paham-paham sudehhh..


Sebelum pindah JB....wajib pi Victoria Station.
Adoiyaiii....bila laa nak pegi nih!



Thanks for singgah dan membaca...






Tuesday, December 20, 2011

@}--- Wedding My Niece

Ni kisah wedding on 11 12 2011 yang lepas.
Anak sedara Incek Somi....si Lydia di Batu Pahat, Johor.
Dah nak basi baru nak up cerita...sume sebab Mr. Canon ada ngan Incek Somi.
Maka.....segala kelewatan meng-upload cerita berlaku.

Last week plak on 18 12 2011, majlis menyambut menantu dah berlangsung kat Keramat, Kuala Lumpur.
Alang-alang nak up picca....up dua-dua majlis.
Biar lambat asal selamat....ekekeke
Eh by the way...picca kali ni tak berapa nak menjadi bagi aku.
Sebab Mr. Canon tidak di tangan haku....
Kejap di tangan Incek Somi, kejap di tangan anak-anak buahnya.
Haku malas nak pegang Mr. Canon...terasa mcm berat plak.
huhuhu...so tengok je laa hasil dr tangan-tangan mereka yg tak pro....waakaaka
Mampus haku kalau diorang baca haku ngutuk nih....Sowie ye lalink lalinks...

 
Majlis berlangsung kat Hotel Pelican.
 

 
Dari sesi berinai, nikah dan bersanding.
Semua buat kat hotel ni.
So kompom-kompom umah tak bersepah...


Ni dia pasangan pengantin yang baru lepas di ijab kabul kan.
Simple but nice.....sweet.
Congrats to both of you dear.


Hantaran ke dua-dua belah mempelai.
Tema orange dan biru.


Sementara tunggu waktu bersanding...
Mari kita menjamu selera sepuasnya.
hehehe...

[♥] us [♥]


Family members






Tu dia...pengantin perempuan dah ready nak tunggu ketibaan suaminya.
Time ni kat pintu utama hotel.
So sempat laa menyelit nak amik gambar ngan pengantin.
Pastu tak dan dah....ramai giler org.

psst.....I ikut tema uolss...hahaha


Incek Somi pun gigih haku paksa cari baju oren.
Sekedondong laa jugak kan?
Tomei tomei....


Dua pic jer aku  besarkan..
Sebab kami berdua je yg ikut tema.
Family Incek Somi yang lain....warna baju sumer ke laut.
Wakakakaka...

Yeayyy....pengantin dah nak sampai.
Pengantin lelaki diiring kumpulan superbike.
Tapi...xde sorang pun biker yg hensem.
Sumer level-level vapak worang...huhuhu

Naik BMW tu.....mmg laa 'Best Man Win'
hiks!


huhuhu syahdu
Teringat pulak kejadian 7 bulan lepas.
Cam nak wat majlis kawen skali lagi jek....hahaa


Simbolik diorg adalah melepaskan merpati.
Ape korang sebelum ni duk dlm sangkar ke yunkkk oit!
eh tapi kan....merpati ni tak terbang jauh.
Mungkin sebab dh kekenyangan...hihiihi


Maka bersandinglah mereka.
Pelamin diorg cantik hokkay...tema adalah Hutan Rimba.
Ada pokok kat tepi2 tu...and full of flower.
Masalahnya...time ni orang sangat ramai.
Ruang pulak terhad dgn persembahan tarian zapin.
Makanya...Incek Somi sempat snap dari jauh.
Seb baik pakai Mr. Canon....boleh laa zoom jauh sket.
Kalau pakai camera tepon jer....kompom snap vontot worang jek.
huhuhuhu


Eh tetiba nak selitkan muka Mak Bonda.
Ape daaa...posing kat meja bersantap jek!
Ni anak buah Incek Somi gak layankan snap picca....


Aku tak tunggu lama, masa pengantin nak makan berdamai aku gerak balik.
Keadaan hall sangat pack...tak daya dah haku nak tunggu.
Balik tu singgah Air Hitam dulu....borong kerepek mepek utk kengkawan opis.
Tapi tu semua aku ngepow Incek Somi.
Hoyeahhh...!

Then last week kami ke AU5 Keramat.
Sebenarnya takde plan pun nak ikut pegi hantar pengantin.
Tapi last minit pulak, Incek Somi dapat apply cuti.
Maka, berdirilah kami di sini.
Kami wakil family sebelah Incek Somi.
Yang lelain adalah keluarga sebelah kakak ipar.

* Tangan sape laaa yang amik pic ni...sanggup tak masukkan pic haku!
First time ni dalam usia yang muda remaja dapat makan kat meja makan berdamai.
Seronok....tapi tu laa, kene sandang title Uncle & Aunty.
sob...sob...sob...


Haku time nih dah menggigil-gigil tangan.
Bukan sebab lapar.
Tapi sebab kitorg laki bini kene pegang pahar bunga telur.
Pahar tu plak ceramic yang berat gilos....
Jalan kat red carpet....opkos laa kene sama slow ngan pengantin kan.
Hwaaaa....seb baik je tak jatuh ke lantai.


Tema kat sini adalah hijau.
Aku tak tau pun tema kaler ni....so sah-sah kaler baju haku laki bini memang ke laut.
Eh tapi tengok-tengok family pun tak ikut tema.
Acara bebas.
See see...pengantin bz bergossip.
hehee



Lepas makan adalah sesi santai-santai dan bergambar bersama pengantin.
Aku lepak kat meja jer ngan family.
Dan tak tau ape motip....aku just snap pic kuih ni.

psst....ada cam Masam Manis punya style tak?
waakkakaka


Last but not least....Incek Somi mensumbangkan sore beliau.
Biarlah Bulan Bicara dan Angin Malam by Breory Marantika menjadi halwa telinga.
Ini memang feberet beliau.
Ada sesape nak amik beliau jadi pensumbang sore sila PM haku yek.
Secara tak langsung haku akan jadi manager beliau.

Sampai hari ni....telinga aku masih berdarah.
Sebab keluarga kakak ipar aku asik puji sore beliau sedap.
Uishhhh tak larat nak jahit seluar-seluar beliau yang koyak itew....
Okay...statement jahit seluar koyak tu mmg tipu.

What ever pun....suara abang memang sedap.
Lagi-lagi time mohon didendangkan lullaby....
(^_*)



 Okeh...tu jek story.
No Wordless Wednesday today.
Entry panjang berjela.

So Happy Newly Wed tu Lydia dan Hariz.
Wish both you happy ever after.



Nota :: Weekend ni ada sorang lagi family members kawen.....yeah kenduri lagikkkk!


Thanks for singgah dan membaca...


~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...