~♥~ STALKERS ~♥~

Monday, October 24, 2011

@}--- Arissa Rania

 Jom main poloooooo.....!




p/s :: Malas tol nak update blog skang.... Tak rajin!

Thanks for singgah dan membaca...


Thursday, October 13, 2011

@}--- Bangga Menjadi Anak Johor

 
Sasterawan Negara, Allahyarham Usman Awang, pernah menukilkan sifat-sifat
orang Johor dalam sajaknya. Antara gambarannya ialah,


"kurang ajarnya tetap santun, lembutnya cukup jantan, 
dajalnya masih selamba, nakalnya bersulam jenaka, 
menikam dengan pantun, menyanggah dengan senyum, marahnya dalam tertawa, merendah bukan menyembah, meninggi bukan melonjak."

- sumber -             



Thanks for singgah dan membaca...

Thursday, October 6, 2011

@}--- Spontaneous Thursday #4



Man is harder than iron,
Stronger than stone,
and...
More fragile than a rose...

- Turkish Proverb



Thanks for singgah dan membaca...

Wednesday, October 5, 2011

@}--- Wordless Wednesday #7



Saya macam dah lupa cara-cara main tengteng.



 Tolong ingatkan aku...!!!





Thanks for singgah dan membaca...

Tuesday, October 4, 2011

@}--- Who's the boss???

Conversation within.....

                               Wikipedia    :    I know everything!

                               Google        :    I have everything!

                               Facebook    :    I know everybody!

                               Internet        :  Without me, you all are nothing!

                               Electricity     :    Silenttt!!! Who's The Boss now?!!



I'm the bosss..... lalalalaa~


Thanks for singgah dan membaca...

Monday, October 3, 2011

@}--- Makan-makan di rumah Pn. Haslindayati.... ♥


Ni cerita weekend lepas.
Tokei Triffle...siapa lagi kalau bukan Pn. Yatot, telah mengadakan jamuan makan-makan di rumah beliau.
Cadangan asal nak buat open house raya, disebabkan dah tak sempat maka beliau jemput lunchy aje.
Eh tapi menu ala-ala raya pun hado.
Lomang ngan rendang daging...hiks!

Rendang Ibu Mertua - memang terbaek yg beliau sediakan.
Feberet aku tuh!
Sebab?
Selalunya dalam rendang tu campur sekali daging, paru dan limpa. Sodapppp...!

Rombongan pertama adalah terdiri dari family Pn. Lieya, Pn. Shima dan haku.
Satu family lagi...Pn.Aida, terkemudian sikit.
Masa mula-mula sampai, menu ni yang tersedia.
Lemang, rendang daging, daging masak lemak cili api dan kuih koci.
Nasi blom ada lagi...so kitorang membantai lemang semahu-mahunya.
Kena plak time tu tuan rumah langsung takde....mmg tetamu buat cam umah sendiri ler.
Aku bedal ntah bape keping daaa...sbb pewot mmg simpan kosong.
Dah bajet nak makan byk kat umah beliau....hiks!~




Haaaaa.....nasi dah sampai!!!
Nasi Arab versi Melayu.
Panjangggggggggggggg beras tu..



Yang ni plak ayam nya.
Aku tak tau nama ayam ni, sbb xde buku menu kat umah ni.
Hehehee...mcm ayam grill pun ada.



Yang ni plak sambal untuk nasi tadi.
Sambal cili tomato dan yogurt.
Asal-asal tengok macam pelik, tapi bila makan, perghhhhh marbelesss!


Pinggan haku!
Ni je taw aku makan....xde laaa byk mana kan?
1 shot jek....hahahhaa



Then having a dessert.
Puding Caramel....dah kata pi umah tokei dessert kan.
Haruslaaa ada dessert.
Aku request triffle, tapi tak dapat.
Huhuhu....puding caramel pun oklaaa...



Sambil lunch sambil layan Hindustan.
Sambil jugak layan si cilik ni.
Kenal tak ni anak saper???
Korang tengok ape aku bg beliau main....



Terus menumpukan perhatian...
Tidak lagi merangkak ke hulu ke hilir...
Dan tidak lagi aku mendengar suara ummi beliau yang bagaikan halilintar memanggil beliau...
Ekekeke....mampos kene marah ngan Kak Shimot nih...ahaks!~
Memang saje pun nak ngutuk ko Kak Shimot!!!



Owh she feel likes in heaven!
See the face laaaa......hahhahahahahaaa
*ehhh sorry laa kak, tersnap sparuh lak muka anak ko! hahahaha


Kol 3 lebih, diorg ni balik, Pn. Aida plak sampai.
Tak sia-sia aku stay tunggu Kak Aida sampai.
Tuan umah jamu air laici plak....

 RUGI KORANG BALIK AWAL......hahahhahahaha



Sebagai bukti!
Memang Tuan Rumah sayang Kak Aida lebih......
hak hak hak...


4.30 gerak balik Putrajaya.
Memang tak rugi balik lambat.
Dapat bekal dowhh.....siap ngan nasik lagik.
Tapi nasik putih arrrr....daging masak lemak pun hado.
kikikiki.....jangan jeles ye kawan-kawan!
Nak wat camno...I kan separa bujang! ahaks!~



Sampai umah terus tido....
Penat seyh drive ke Nilai....alasan!
Bangon tido tewos panaskan bekal....
Dinner pulak....


Taraaaaa....
Kat umah Kak Yati tak jumpa sayur, so dinner wajiblah bersama salad.
Kesihatan gitu...


Okeh tu jek nak share....
Shayer laaaa kanak-kanak bertuah itew....lalalalalalaaaa~




Monolog :: Macam dah lama tak pi cuti-cuti....mao ke mana yaaa?


Thanks for singgah dan membaca...


~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...