~♥~ STALKERS ~♥~

Wednesday, June 22, 2011

@}--- The Way to Course

Sementara aku pergi...
Hiburkanlah dirimu...
Sesungguhnya aku masih memerlukanmu...


Layan ek....Aku nak pi kursus!
See ya... ;)


Thanks for singgah dan membaca...

Thursday, June 16, 2011

@}--- Tuhan ku...kepada Mu ku berserah jua...

Nombor keramat...!
Adoiyaiiii....lama betul nak menunggu!
Nak tunggu keputusan dari yang pakar lagi laaaaaaa seksa.

"Semoga semua dipermudahkan."

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, June 15, 2011

@}--- Chenta Sama Incek Suami ~♥~

Lama gila tak post entry.
Bz la wey... (alasan)
Banyak benda lain yang nak difokuskan... (dasar pemalas!)

Actually for the past two weeks, aku cuma bertafakur di rumah Putrajaya. (yang ni hakikat dan kenyataan)
Kuar tu pun setakat memenuhi undangan atau urusan perkara-perkara wajib.
Tiada agenda pulang ke Johor menjenguk Incek Suami. (eh mcm dah takde mak bapak plak ek?)
Semua sebab Incek Suami sibuk bekerja.

Dalam pada kesedihan tidak ketemu sama Incek Suami sekian lama, terselit pulak kegembiraan bila Incek Suami outstation ke KL.
Muaahahaha....tanduk mula bercabang.
Tapi bukan boleh dating sampai 24jam pun.
Nak jumpe pun lewat malam dan awal pagi jek....

Tak kisahlah...janji jumpe.
Baru laaa ada rupa pompuan bersuami. ekekekek..
 

Intro dah melalut ek.
Ni bukan nak wat entry pasal hotel tu taw.
Pasal hotel korang boleh cari Incek Google untuk membantu.
Sebenarnya nak citer pasal makan. (aku ada banyak citer lain ke selain dari bab makan?)
Alang-alang dah duk kat Prince Hotel yang berbintang-bintang tu kan, aku memang sangatlaaa suka bersarapan di situ.


Menu pagi kat hotel ni memang complete. Malaysian menu pun ada macam mee goreng, nasi lemak, roti canai, plain congee.
Tapi kalo dah breakfast kat hotel, surelaa feeling-feeling western.
Especially mengadap bacon ngan croissant.
Ko bagi sedulang pun slowly aku bleh tala kasi licin.
Adehhh...tengah taip ni pun mulut aku dah terliur balik.

Okeh meh kita tengok menu yang aku duk craving tu...

1st day breakfast : 

First Round :: Croissant with peanut + Turkey's Bacon + Beef Sausage + Baked Bean + Green Guava Juice(xde dlm pic)



Second Round ::  Plain Croissant + Turkey's Bacon + Cheese Omelette + Green Guava Juice (xde dlm pic)



Ngeh ngeh ngeh....giler melantak.
Sepagi bleh settle dua pinggan.
Dalam tempoh sejam jek nih...
Dasat eh....macam orang kebulur.
Naseb baik Incek Suami senyum jek....hihihi

See see....ini orang memang tara pandai marah. (buat masa ni la kan...kot kot aku buat perangai nanti memang kene sembur jugak kalo dah diri ni memang bangsa susah nak dengar cakap...hehehe sedor diri babe!)




2nd day breakfast :

First Round :: 2 Plain Croissant + Turkey's Bacon + Beef Sausage + Baked Bean + Pink Guava Juice (xde dlm pic)


Haaa ni lagi ciri-ciri insaf dalam tamak. Eh bleh ke kata camtu?
Kunun-kunun tak nak laa repeat perangai 1st day tu, kira nak makan sekali jek.
Tapi isi pinggan tu sama jek cam 2 pinggan.
Bezanya...takde laa bangun dua kali. kah kah kah

Sambil-sambil borak ngan Incek Suami, tetiba terpandanglaa sorang guest dari Timur Tengah ni.
Gila syok tengok dia makan roti.
Grrrrr...takleh blah tol.
Buat muke seposen kat Incek Suami...
Kikikiki....laju jek gi pusing buffet tu skali lagik...


Second Round :: (tak tau nama roti ni tapi memang sedap gila) +  Chicken Bacon + Pink Guava Juice (xde dlm pic)


haahahhaa...giler kentang perut aku kan?
But seriously, aku memang suka makan reroti + bacon.
Kalau dapat beef bacon lagi laa....memang cam tak hengat donia!
Mau jek aku abeskan masa 4 jam dalam tu ngadap bacon.
Urghhh...sangat craving!

Okay dah! Tak leh tengok lama-lama.
Mao merembes enzim-enzim aku.
Last but not least....

.....Aku Chenta Sama Kamu.....



Thanks for singgah dan membaca...


Tuesday, June 7, 2011

@}--- Angry Kakak!!!



Yeahhhh....angry bird coming!
Actually marah dari petang smlm, tapi skang baru leh story.
Al-maklumlaaa...bukan sebab terlalu fokus wat kijer, tapi bz ngan story-story lain.
Nak kata marah sangat tu tak laa...takat marah-marah burung jek.
Eh...ade ke marah-marah burung?
Ah tak kira arrr....
Storynye camni...
Last month aku ada register broadband baru kat Maxis Centre Alamanda.
Amik pakej Gov Servant.
Actually pakej ni ikut pakej line fon kita.
Aku memang amik line fon RM50 per month.
So, broadband baru ni pun RM50 per month.
Yang bestnya, register free, terus dpt broadband, dlm 24 jam dah boleh aktif, dapat free gift card holder, pen and letter opener dari Maxis, dan yang paling best dapat free fon dari Brightstar Co.
Al-kisahnya, fon percuma tu diorang akan send direct ke customer dari company tu.
Paling cepat 2 minggu, paling lambat sebulan.
Ok fine!

Semalam....
Tiba-tiba housemate aku tanya fon free tu aku pakai ke tidak.
Kalau tak pakai, dia nak beli.
Reason, dia dah ada satu yang free tu and nak beli lagi 1 dgn aku sebab nak bagi kat parents dia.
Terus terbeliak mata aku.
Jangan kata nak pakai, dapat pun TAK LAGI...!
Bertambah-tambah hangin apabila dia kata.. "aku register minggu lepas, semalam diorg dah hantar kat ofis!"
Giler!!!
Semalam ngam sebula aku register, sampai hari ni tak dapat-dapat lagi.

Pagi tadi call Maxis Alamanda, refer to person incharge.
Lek jek mamat tu jawab ngan suara lalok-lalok ala-ala baru bangun tido...
"kejap eh kak, saya cek dulu nama akak. nanti saya call akak balik."
Sampai laaaa ni....harammmmm!!!
Lama gile kot nak semak  nama aku.
Ggggrrrrrrrrrrrr...kalau petang ni tak dapat call gak. 
Esok wajib aku serang Maxis Alamanda tuh!


Nukilan :: Angry Girl Birdie




Thanks for singgah dan membaca...


Friday, June 3, 2011

@}--- Agenda 6 :: Majlis Resepsi

Majlis Resepsi 
30 April 2011 
Dewan Raya Putra, Bandar Putra, Kulai.


 ~ sedang bersiap... ~



~ dalam bilik sebelum ke dewan ~


~ pelamin shayer.... ~








~ meja makan beradap. tapi masa ni lauk-pauk tak sampai lagik..huhuhu ~


~ air sirap jek! air orang kawen kan? keh keh keh ~



~ kek adalah sponsor dari mak andam. begitu juga bunge tolor ~


 ~ jangan pisahkan... ~



... to be continue to next session...

 
Thanks for singgah dan membaca...






@}--- Agenda 5 :: Malam Berinai

Lepas majlis nikah pagi Jumaat, malam nyaa disambung dengan majlis berinai.
Kalau ikut adat-adat Johor, majlis berinai ni ada dua kategori.
Berinai kecil dan berinai  besar.
Berinai kecil tu biasanya dibuat sebelum nikah. So hanya pengantin perempuan yang dirai.
Kalau berinai besar tu, selepas nikah. So dua2 pengantin dirai.
So, untuk aku ni kira majlis berinai besar laa...
Kita layan gambor yek....


~ penanten dah sampai...~



 ~ hahaha...macam kelakor jek pelamin haku. ni pelamin hasil buatan tangan sepupu haku. aku tulun sikit2 jek... buat ala kadar jek nih. nak tempah ngan mak andam...tak hado pitih dah. so prepare takat yang mampu...ngeh ngeh ngeh... ~












~ sesi memotong pulut kuning ~

~ last but not least, pic dalam bilik...~

Kalau dah kata bolat tu kan...cari laa angle tang mane pun...totap bolatttt! kikiki


Thanks for singgah dan membaca...


Thursday, June 2, 2011

@}--- Agenda 4 :: Majlis Pernikahan

Salam semua...
Dah lama baru terhegeh-hegeh nak sambung citer kawen.
Dah basi dah pun....
Nak wat cenggane, cd dari cameraman baru dapat.
Alasan baekk punya...macam laa dalam kamera sendiri takde.
Bukan tak hado, tapi tak baper nak lawa... (dah memang tak lawa, pic pun tak lawa ler...) hihihi

Tak kesah arrr.... janji ada pic2 untuk kenangan seumur hidup!
Beres...









~ detik yang dinanti ~


~ dup dap dup dap ~

"Aku terima nikahnya..."

~Alhamdulillah...selamat sudah...~
 
~ sign LESEN ~


~ serahan mas kahwin ~


~ seutas gelang pengikat kasih ~



~ sebentuk cincin permata hati ~




~ kasih insan bernama SUAMI ~


Ok tu jer pic2 wajib untuk di layan...
Macam nak ulang balik jer waktu tu....seronok!
I really missed that part...hati luluh walau air mata tidak mengalir.
Hati keras laa kunun....
Apa pun...doakan kebahagiaan kami yek...


* bersambung ke agenda seterusnya.... esok!



Thanks for singgah dan membaca...

~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...