~♥~ STALKERS ~♥~

Saturday, April 30, 2011

@}--- Lembaran baru...

Assalamualaikum w.b.t.

Salam sayang buat teman-teman...
Maafi diri yang lama menyepi...
Kini kembali sebagai seorang isteri...

Okeh..tu jek pembuka kata.
Tu gambor malam berinai Jumaat malam.
Pic2 lain nanti kita upload yer...

Psstttt....doakan kebahagiaan kami ke akhir hayat....


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, April 11, 2011

@}--- Ehem...

Owhhhhhh begitu lama saya tidak menghapdet belog saya ini.
Ini adalah kerana saya sedang bizi mem.......... (*sila scroll utk jawapan)











































































Scroll lagi













































































 Yer...saya sedang bizi memPOLISH kuku.
Oleh itu saya tiada masa mahu menaip.



hahahahaa....halasan tak mo hapdet la tu kan.
Bukan wei...haku takde story arr nak share.




Thanks for singgah dan membaca...


Sunday, April 3, 2011

@}--- Semalam menjadi hari ini....

Cakkkkk....
Nasi goreng yang pedas tahap aku!

Ni menu ke-2 sarapan hari ni selepas Crispy fried tempe tadi...(entry sebelum ni)

Bahan-bahan semalam yang menjadi sarapan hari ini.... (^_^)

Nasi tu balance semalam. Biasalaa Mak Bonda aku tu, hidup berdua jek...masak nasik macam seploh orang nak makan.

Sayur kacang & carrot dlm nasi goreng tu pun balance semalam. Tapi Mak Bonda dah celur buat ulam....so sayur2 tu ada sedikit lembik laaa...

Hurmmm telur dlm nasik...aku ✗ sure lak bila ayam2 tu bertelur. Yang pasti bukan semalam....ngeh ngeh ngeh

So finally, nasi goreng versi aku memang lazat. (mode puji diri...sendiri masak haruslah sendiri puji kan?)

Okeh.....jom santap.
Adios~


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

@}--- Santapan pagi ahad...

Taraaaa......
Crispy fried tempe + sambal kechup!

Saper peminat tempe....?
Moh kita makan ramai-ramai or korang leleh ayaq liuq jah!

Saper pembenci tempe?
Gi main jejauh.....syuhhh syuhhhh

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, April 2, 2011

@}--- Iced Room Bangi

Cerita makan lagik....hahahha
Tak kisahlah...janji ada story kan?
But now aku ada kat JB.
Cuti weekend dan hajat nak MC sampai Isnin or Selasa or Rabu or seminggu terus.
Bleh gitu?
Harapan!


Ok ok...jom layan gambar dulu...
Sesi jalan-jalan di Putrajaya.
Ada orang tu tak penah lagi sampai Putrajaya....so bawakla beliau ronda-ronda.
Di sebabkan panas terik, aku pun tak kose laa nak tawaf lama-lama kat Putrajaya nih.
Dah mcm kat padang pasir...

Merpati 2 sejoli....









Ok dah....! 4 keping jek........xyah byk2!
Now layan eskrim kat Ice Room lak....

Sila order air ni utk kesihatan yer Apple + Oren juice....



Jangan order ni....tak shedap langsung!




Snow Blueberry Ice Cream
Yang ni shedap!



Yang ni orang paling excited dpt makan eskrim...!!!




Next time leh layan agik....
Ok dah...mao nolong Mak Bonda sebentar....chiawww!




Thanks for singgah dan membaca...



Friday, April 1, 2011

@}--- Little Pantry

Minggu ni hapdet pasal makan-makan jek ek.
Tapi aku rasa blog aku ni manjang citer pasal makan.
Tak kesahlah....sebab makan itu memang best!

Ok kali ni kitorang makan kat Little Pantry or lebih sesuai kalo letak Little Pink Pantry.
Nak gi Full House tak dapat dapat...so feeling feeling Full House kat Little Pantry pun ok what...
Lokasi adalah di Jusco IOI Mall Puchong.
Berdepan dengan Wendy's dan bersebelahan dengan J.Co Donut.

Apa yang menarik Little Pantry ni?
Pada aku sebab dia ada warna pink dan deco adalah english concept.
Memang romantik!

Little Pantry ni ada 2 pintu masuk.
Ini dari sebelah dalam Jusco.
*Sila abaikan pic Incek Tunang yang dah tak sabor nak gi makan.


Ada rostrum. Patutnya ada waiter kat situ...since pegi hari Isnin hari tu adalah weekdays, so I paksa Incek Tunang diri kat situ...hiks


Yang ni pula entrance dari sebelah luar Jusco.
View adalah dari parking lot.


Dua-dua entrance ada letak table for menu.
So senang laa sebelum masuk nak selak-selak menu dulu kan..


Ini view kat dalam Little Pantry.
Sweet kan...?



Sebelah kanan tu ada satu ruang makan lagi. Yang banyak-banyak tingkap tu.
Dalam tu lebih sesuai kalau datang makan ramai² or family yang ada anak-anak kecik.
Sebab kawasan tu tertutup, so kalau anak-anak memekak or jalan-jalan sekitar kawasan tu takkan ganggu orang lain yang ngah feeling feeling mencekik.
So nice la...




Ni pulak gambar area pantry dia. Ada pintu and window counter.
Ada jugak disediakan table panjang untuk 12 orang.
Deco atas meja tu memang sweet.
Feeling makan kat rumah...satu table panjang.


Jom tengok menu lak.
Air dia ada macam-macam gak. But so far takde la yang pelik-pelik.
Pasta dia pun banyak jenis. Pilih je mana-mana yang korang nak.




Ada western. Biasalah Chicken Chop, Sirloin Steak, Lamb Shank, Salad pun banyak jenis.
Main course adalah makanan Melayu. Nasi lemak pun hado.
Soft shell crab pun ada....tapi aku tak order. Pada aku hard shell lagi sedap kot...baru thrill kopak kulit ketam kan? Soft shell tu sesuai utk orang-orang tua tak hado gigi ok la kot... ngeh ngeh ngeh



Ada juga pilihan cake untuk dessert. Ala-ala Secret Recipe gitu...



See...see...haku sebuk snap snap pic...dia sebuk dah tunjuk nak minum ape!


Order Lite Coke jek pun...kecoh!
Tapi aku order air nih....
Ice Blended Purple Plum with Buble.
Highly recomended...!


Agak manis tapi disebabkan ada rasa masam plum tu...just nice la.
Yang paling best adalah bijik-bijik buble itu.
Eh korang penah minum kat Cool Blog tak?
Bubble kat Little Pantry ni tak macam buble yang biasa-biasa kita minum yang kenyal-kenyal tu.
Bubble yang ni lain sikit.
Nak citer tu susah....korang gi laa rasa.


Ni aku closed-up sket.
Bubble tu rasa sebijik cam buah anggur kecik-kecik.
Haishhh susah laa nak citer. Gi rasa ek!


Okeh first menu adalah salad.
Apa namanya tah...tapi siyes sedap!
Nak nak ada Salmon....ni ayat utk si penggemar salmon la.
Aku memang tak makan salmon. But kali ni aku ada rasa sikit laa...
Sedap gupernya salmon ni ek...hehehehe


Yang ni plak plate aku. Spaghetti Bolognese.
Memang tidak mengecewakan.
Sangat mesra kuah dan spaghetti tu.
Cuma takde meat ball. Kalau ada sure lagi sedap....


Lamb Shank ni plak santapan Incek Tunang.
Hurm...lamb shank ni kureng sket rasanya.
Incek Tunang lagi suke yang kat Secret Recipe.
So korang tak yah order lamb shank nih....
Order mendalah lain yek....


Kalau korang datang lunch kat sini, ada disediakan menu combo.
Ada beberapa pilihan la.
Kalau tak silap aku ada Chicken Chop, Salad and apetah lagi 2 set tu.
Serve with soup and cake of the day.
Complete ngan dessert...kira ok la kan.
Air plak of course dia bagi air paling murah....Ice Lemon Tea.

Psst....nak dating romantik romantik kat sini memang best. View tenang dan jiwang jek.... hiks!
Tiba-tiba rasa nak gi berchenta lak ari ni....

Last but not least....mestilah tepek gambor empunya blog yang berjaya memerajukkan diri dengan Incek Tunang yang mulanya tak mo makan kat Little Pantry nih...



Time ni mood dah ok dah....hiks.
Mohon ampun ye abang...janji buat lagik...!


ok dah...
chaw!!!






Thanks for singgah dan membaca...






~♥~ LinkWithin ~♥~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...